Més d'un centenar d'empreses de la comarca s'adhereixen al MarketplaceVO

El Mollet Hub va acollir la presentació de la plataforma on les empreses poden donar a conèixer els seus productes i serveis

Economia

Més d'un centenar d'empreses de la comarca s'adhereixen al MarkeplaceVO
Més d'un centenar d'empreses de la comarca s'adhereixen al MarkeplaceVO

Unes 130 empreses de la comarca ja formen part de MarketplaceVO, una plataforma impulsada pel Consell Comarcal del Vallès Oriental i la Taula Vallès Oriental Avança, creada a mitjans de juliol, amb l'objectiu d'agrupar totes les ofertes i les demandes de productes i serveis del territori.

La plataforma que es pot trobar al web www.vallesoriental.cat,  inclou empreses de cinc àmbits: indústria; oci-hostaleria-restauració; productes de la terra; productes de la Covid-19 i comerç i serveis a la comunitat, aquest últim un dels que més ofertes ha registrat en les darreres setmanes.

La finalitat de la proposta, que es va presentar aquest dimarts a la tarda al Mollet Hub, és "enfortir la cooperació per damunt de la confrontació" i aconseguir en un futur "sinergies que enforteixin el teixit comercial" del territori, segons Jordi Manils, conseller de Promoció Econòmica i Estudis del Consell Comarcal.

Mentre que per al coordinador de l'Àrea de Govern Obert, Desenvolupament Econòmic i Innovació de l'Ajuntament de Mollet, Raúl Broto, aquesta eina arriba en un moment on "la col·laboració és més important que mai, perquè hem de remar tots cap a la mateixa direcció". Un servei que segons Broto ajudarà a les empreses a "donar-se a conèixer, a trobar nous clients i a establir noves col·laboracions".

Per a la implantació de l'eina s'ha comptat amb el suport de les administracions locals, entre elles l'Ajuntament de Mollet i el de Granollers.

Mesures per a la reactivació

La creació de la plataforma era una de les mesures incloses en el pla de reactivació econòmica pactat entre els ens locals i els agents empresarials i sindicals a la Taula Vallès Oriental Avança, de cara a la reactivació econòmica del territori per fer front a la crisi de la Covid.

Pel que fa a la resta de propostes, segons Manils, el "balanç és agredolç" i  assegura: "ens estem jugant que els comerços tornin a obrir la persiana". Segons el conseller, mentre que "entre el 60% i el 70% de les línies estratègiques que depenien de la nostra gestió estan en marxa", els recursos provinents de la Generalitat i la Diputació "hi seran, però seran menys dels que havíem previst i haurem de fer mans i mànigues per fer tot el que ens havíem compromès".

Edicions locals