Joan Solé, expropietari de Jolau's Pasitssets: 'La Covid ha enviat tots els plans pels aires'

El comerciant molletà ha hagut de tancar portes després de tres anys amb el negoci obert

Economia

Joan Solé, expropietari de Jolau's Pasitssets: 'La Covid ha enviat tots els plans pels aires'
Joan Solé, expropietari de Jolau's Pasitssets: 'La Covid ha enviat tots els plans pels aires'

La crisi de la Covid ha agreujat en molts casos la situació del comerç local i ha obligat a tancar negocis. Aquest és el cas de Jolau's Pastissets, un obrador de pastisseria creativa amb cafeteria situada a la plaça de les Nacions Unides de Mollet, a prop de l'Ajuntament.

El Joan Solé va obrir la persiana de Jolau's Pastissets fa tres anys, després d'un any fent el pla d'empresa i formant-se per tal d'emprendre i tirar endavant un negoci propi. Tot i que els inicis van ser complicats, per Solé la Covid "ha enviat tots els plans pels aires".

Segons el propietari de l'obrador: "El local estava una mica amagat, tot i que fèiem un producte bo, no acabàvem d'arrancar", però assegura que si no hagués aparegut la pandèmia "hauríem intentat seguir i reinventar-nos".

Jolau's Pastissets va tancar quan es va decretar l'Estat d'Alarma: "Vam abaixar la persiana per consciència social", explica Solé qui recorda que "aquella setmana va ser molt dura, ja no teníem gent i el dia 14 de març vaig fer neteja i vam tancar". Però no va ser fins a finals d'abril, quan Solé va prendre la decisió de tancar portes definitivament.

"Ho veiem complicat, no ens sortien els números, jo havia de seguir pagant el lloguer i no sabíem en quines condicions podríem tornar a obrir. Corrien rumors d'aforaments limitats, i clar si em deien que hi havia d'haver un terç de l'aforament de la sala, si jo tinc vint llocs i només en puc omplir sis, doncs ja em diràs", lamenta Solé.

Amb tot, Solé creu a pesar de la Covid, la situació del comerç a Mollet podria ser millor: "El primer que hauria de millorar és tota la part administrativa i donar facilitats per obrir un negoci", subratlla. El gerent de Jolau's Pastissets també considera que els propietaris dels locals que estan buits haurien de facilitar la seva ocupació: "Els preus dels locals són abusius, no sé si és que els propietaris no tenen ganes de treure un rendiment, però tots són molt cars", assenyala.

Ara, després de vendre i mig regalar la maquinària, perquè segons explica Solé, "el mercat està molt saturat" el local de Jolau's Pastissets, com molts altres a la ciutat, està buit i el seu propietari es planteja un nou camí professional: "He pogut passar l'estiu, fer unes vacances, que feia tres anys que no en tenia i ara que hem tornat una mica a la rutina a veure cap on van els camins".


 

Edicions locals