Ciutadans proposa mesures a l’Ajuntament de Mollet per lluitar contra l'ocupació il·legal d'habitatges

La formació taronja ha presentat una moció perquè es porti a debat en el proper ple municipal

Societat

Ciutadans proposa reforçar el paper i les competències dels ajuntaments en la lluita contra l'ocupació il·legal d'habitatges. Això és el que recull una moció que la formació taronja ha presentat a l’Ajuntament de Mollet perquè es porti a debat en el proper ple municipal.

Segons la regidora de la formació taronja a Mollet, Eva Guillén: "la proposta de Cs contempla l'elaboració d’un pla  municipal específic que permeti a l’Ajuntament  lluitar de forma més eficaç contra l'ocupació il·legal". En aquest sentit es proposen mesures que permetin assegurar la devolució dels immobles ocupats il·legalment als seus legítims propietaris, posant a la seva disposició assessorament i orientació jurídica.

També es planteja posar en marxa i reforçar mesures per vetllar per la seguretat i la convivència veïnals afectades per l'ocupació il·legal, mantenint una estreta col·laboració amb les associacions de veïns, que "són els que millor coneixen la realitat dels seus barris", afirmen des de la formació taronja. Així com l'elaboració d'un cens en què s'indiqui si el tipus d'ocupació és per a fins delictius o per necessitat i es faci un seguiment.

Més presència policial

La proposta de Ciutadans a més, contempla reforçar la presència policial i el patrullatge preventiu en les zones ja afectades pel problema de l'ocupació i impulsar la creació d'una unitat de Policia Local destinat a la prevenció, control i seguiment dels immobles ocupats o susceptibles d'ocupació.

"Les ocupacions és un malson pels propietaris que malauradament és present a tots els municipis, pel que es vol evitar a més de les mateixes ocupacions, els possibles problemes de convivència aparellats a aquest problema", assegura la regidora de Cs a Mollet.

En aquest sentit, Guillén ha explicat que el seu partit ha registrat una llei anti-ocupes al Congrés dels Diputats que sigui "més dura amb aquestes pràctiques i permeti desallotjar els ocupes de manera exprés" però ha afegit que és molt important comptar amb el suport de l'administració local que és la més propera als ciutadans "creiem que des dels Ajuntaments també és necessari actuar i pressionar", ha conclòs.

Edicions locals