Mollet, ciutat d'escacs

El Club d'Escacs guanya la Divsiió d'Honor i la Penya d'Escacs puja a Segona Catalana

Esports

Mollet és tot un referent en els escacs de Catalunya després d'aconseguir que la pròxima temporada dos clubs diferents competeixen a les lligues per equips d'àmbit català de la Federació Catalana d'Escacs, una fita que ara per ara tan sols mantenia la ciutat de Barcelona. El Club d'Escacs Mollet s'ha proclamat campió de la màxima categoria catalana, la Divisió d'Honor -per segon cop en cinc anys-, i la Penya d'Escacs ha guanyat la Preferent i ha pujat a la Segona Catalana, que és la tercera màxima categoria catalana. 

Fa tan sols uns dies, l'ens federatiu va organitzar una assemblea general de clubs per decidir l'acabament de les lligues inacabades del 2020. De retruc, va proclamar campions als dos primers equips dels clubs molletans. "El títol és compartit amb l’Escola d’Escacs de Barcelona, Sabadell Colón Chessy i Barberà, a falta de disputar semifinals i final que, per la situació sanitària a causa de la pandèmia, han estat suspeses", informa en una nota el Club d'Escacs Mollet, que en el oment de la suspensió era l'equip que millor percentatge tenia: "ens dóna el regust de ser encara més campions, ja que portàvem una campanya extraordinària amb 7 victòries i un empat fins a arribar a la semifinal", remarca el club". 

La Penya d'Escacs Mollet, abans del confinament, ocupava el lideratge del grup 1 de la Preferent quan només faltava una jornada per acabar la fase regular "Només no perdent el matx teníem gairebé garantit l’ascens directe a la 2a Divisió", assenyala el club, que han valorat l'ascens com el que és, una fita: "per un club petit, modest i amateur com el nostre és una satisfacció indescriptible haver assolit aquesta fita. Passi el que passi la temporada vinent, ningú ens podrà prendre el goig d’haver participat, ni que sigui una temporada, en les Divisions d’àmbit català". 

Edicions locals