El CDR de Mollet i Endavant denuncien l'actuació 'violenta' de la policia local de Mollet contra activistes

L'incident hauria passat aquest dimarts a la nit mentre penjaven cartells en defensa dels encausats pel 23-S

Societat

El CDR de Mollet i Endavant denuncien agressions amb cops de porra de la policia local de Mollet
El CDR de Mollet i Endavant denuncien agressions amb cops de porra de la policia local de Mollet

El Comitè en Defensa de la República de Mollet (CDR) i Endavant han denunciat l'actuació "violenta i desproporcionada" de la Policia Municipal de Mollet contra quatre dels seus integrants. Els fets van tenir lloc aquest dimecres a la matinada, a la Plaça Catalunya de Mollet, mentre un grup reduït de membres del CDR i d'Endavant penjaven cartells en defensa dels encausats pel 23-S.

En un comunicat, Endavant i el CDR de Mollet expliquen que un cotxe de la policia local s'hauria aturat davant d'on estaven penjats els cartells i n'haurien sortit dos agents, un d'ells "clarament alterat i amb actitud agressiva", el qual hauria perseguit un dels concentrats i quan aquest estava aturat l'hauria reduït sense que aquest oposés resistència, tirant-lo a terra per emmanillar-lo.

La resta de persones que estaven penjant els cartells, en veure la situació, s'haurien acostat per recriminar-li els fets i hauria estat llavors quan l'agent hauria tret una porra extensiva i hauria començat a colpejar els assistents, quatre dels quals van patir contusions. Una d'aquestes persones, asseguren, va acabar a urgències a l'Hospital per la inflamació del canell.

Després d'identificar un total de cinc persones, una d'elles per gravar un vídeo de l'agressió i amb l'amenaça, segons fonts del CDR, que si ho feia públic la denunciaven,  els concentrats van poder seguir penjant cartells per la ciutat.

En el mateix comunicat alerten que no es tracta d'un fet aïllat i que "en altres ocasions la policia municipal ha aplicat la repressió desproporcionada amb amenaces i identificacions aleatòries sense cap justificació".

Des del CDR de Mollet, no entenen com la policia ha pogut actuar així "si només estàvem penjant cartells", mentre que des d'Endavant es plantegen denunciar.

Per la seva banda, la policia local ha obert diligències policials per a tres dels activistes.

Edicions locals