El Baix Vallès suma més de 250 confinats per casos de Covid a les escoles

Montornès, Martorelles i Santa Maria de Martorelles encara no tenen cap grup ni persona confinada

Societat

El Baix Vallès suma més de 250 confinats per casos de Covid a les escoles
El Baix Vallès suma més de 250 confinats per casos de Covid a les escoles

Els municipis del Baix Vallès sumaven aquest dimecres 257 persones confinades per casos de Covid a les escoles entre docents i alumnes, segons les dades que diàriament fa públiques Educació. Els casos de confinament a Mollet sumen 192 i, per contra, Montornès, Martorelles i Santa Maria de Martorelles encara no tenen cap grup ni persona confinada.

En concret, a Mollet, les escoles on hi ha algun grup o persona confinada són: Cal Músic (26), Can Besora (5), Col·legis Nous (13), Sant Vicenç (51), l'escola bressol Esl Gegants (2), els INS Gallecs (45) i Vicenç Plantada (24), el Sant Gervasi (26) i les escoles bressol Els Pinetons i Gegants (2).

A Sant Fost, Educació ja ha confirmat un grup de 23 persones a l'INS Alba del Vallès. A Parets hi ha al Vila Parietes (1), l'INS Torre de Malla (4) i el Pomepu Fabra (26). A la Llagosta continua confinat un grup de l'INS Marina i 11 persones del Centre de Formació d'Adults. A Montmeló, Educació comptabilitza 1 confinat al Sant Jordi.

A hores d'ara, les escoles de Montornès, Martorelles i Santa Maria de Martorelles no presenten casos de confinament.

Aquest migdia, la directora general d'Educació, Núria Cuenca, ha exposat les incidències de casos de Covid-19 als centres a tot Catalunya: 602 grups confinats i 10.595 persones confinades –de les quals 9.628 són alumnes, 837 són docents, personal d’administració (PAS) i servei i personal d’atenció educativa (PAES), i 129 són personal extern-. Per tant, un 91% dels centres educatius de Catalunya tenen tots els grups estables en funcionament.

Pel que fa als casos positius confirmats, són un total de 1.123 persones, dels quals 970 corresponen a alumnat, 147 a docents, PAS i PAE, i 6 a personal extern.

Cuenca ha fet una valoració "positiva perquè les escoles el dia d'avui poden seguir fent la seva funció social” i ha reiterat l’agraïment als professionals de l’educació per “l’esforç per tal d’organitzar l’escola per poder-se centrar en els aspectes pedagògics i en recuperar les mancances després de sis mesos de tancament”.

D'altra banda, avui ha entrat en marxa l’espai web públic Traçacovid, una eina per conèixer quina és la incidència de la Covid-19 als centres educatius catalans. L'aplicació “actualitzarà la informació, farà el seguiment i permetrà recercar les dades en funció de cada un dels centres del sistema, i estarà a l’abast de qualsevol ciutadà que vulgui informació d’un centre concret”, ha apuntat Cuenca.

Proves PCR

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha valorat que els circuits establerts han funcionat satisfactòriament com a balanç de la primera setmana d’activitat lectiva als centres educatius en l’actual context de la COVID-19. Ramentol ha posat en valor que la majoria dels cribratges realitzats fins ara dels grups de convivència estable s’hagin desenvolupat majoritàriament a les escoles.

Segons les dades obtingudes, en aquesta primera setmana de curs s’han realitzat 16.259 proves PCR en alumnes d’entre 0 i 15 anys, de les quals un 6% han resultat positives. Aquest grau de positivitat és inferior al de població adulta (que de mitjana és del 7,5%) i, sobretot, està més a prop del que l'Organització Mundial de la Salut considera com a epidèmia estabilitzada i controlada: quan la positivitat en població pediàtrica és del 5% o per sota del 5%.

 

Edicions locals