Els atropellaments amb ferits a Mollet disminueixen un 12,5%

Els fets delictius el 2019 van augmentar lleugerament

Societat

| Policia Municipal

El nombre d’accidents amb ferits al nucli urbà de Mollet es va reduir el 2019 i només l’1,4% dels sinistres van ser amb ferits amb necessitat d'una segona atenció mèdica. A més, els atropellaments amb ferits van disminuir un 12,5%. La principal causa d’accidents és la manca d’atenció i la falta de perícia.

Aquestes són algunes de les dades que ha facilitat l'Ajuntament sobre la Junta Local de Seguretat celebrada aquesta setmana, en què s'han analitzat dades de diversos àmbits com fets delictius, accidentalitat i incivisme registrades durant l'any passat.

Des de l'Ajuntament, destaquen que des del 2007 no s'ha produït cap accident mortal per accident de trànsit i que segueix sense existir cap punt negre d’accidentalitat. En total, s’han realitzat 17 campanyes en col·laboració amb la Direcció General de Trànsit de la Generalitat de Catalunya i s'han fet 1.783 proves d'alcoholèmia, "una de les tres ciutats de Catalunya on més proves d'alcoholèmia es realitzen", asseguren fonts del consistori.

També en l'àmbit de la mobilitat, les sessions d'educació viària dirigides als alumnes d’educació infantil, primària, secundària i educació especial han estat 119, amb la participació de 1.194 alumnes de les diferents escoles de la ciutat.

Augmenten els fets delictius

Pel que fa als fets delictius han augmentat lleugerament respecte a l’any 2018. Tot i que no s'informa de les dades concretes, fonts municipals apunten que Mollet "segueix presentant uns índexs molt per sota de la mitjana d’arreu de Catalunya".

Des del punt de vista de la seguretat ciutadana, paral·lelament també han augmentat el nombre de detencions de les persones que han comès aquests delictes. La Junta de Seguretat també ha detectat que l’augment d’aquests delictes s’ha produït especialment en l’àmbit de les noves tecnologies i les xarxes socials.

En l'àmbit de la seguretat, la convivència i el civisme, "se segueix prioritzant la proacció i la prevenció per sobre de la reacció", expliquen. Així, l’any 2019, dels aproximadament 20.000 serveis que es van dur a terme, 11.500 eren serveis planificats. Es van realitzar més de 1.200 intervencions policials directes sobre civisme i es van fer 40 campanyes anuals pròpies de la Policia Municipal sobre seguretat i civisme, amb més de 5.000 intervencions informatives i de conscienciació a tots els barris.

Els Agents Cívics van fer més de 5.000 intervencions relacionades directament amb convivència i civisme i van augmentar un 16 % els serveis i intervencions de mediació i amb la comunitat.

En aquest àmbit de convivència, el regidor de Seguretat Ciutadana, Juanjo Baños, indica que “no podem deixar de banda la necessitat d'augmentar esforços per minvar els problemes de convivència que provoquen les ocupacions", ha dit.

Per la seva part, l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, considera que "Mollet és una ciutat segura" i destaca la coordinació entre els diferents cossos de seguretat i l'aposta per la proacció, la prevenció, la mediació i els serveis planificats, especialment aquells que fan referència al civisme i a la convivència.

 

Edicions locals