La PAH Mollet denuncia que un fons voltor vol desnonar una família amb una menor amb un 40% d'invalidesa

El desnonament està previst per aquest divendres 2 d'octubre

Societat

La PAH Mollet denuncia que un fons voltor vol desnonar una família amb una menor amb un 40% d'invalidesa
La PAH Mollet denuncia que un fons voltor vol desnonar una família amb una menor amb un 40% d'invalidesa

La Plataforma Afectades per l'Habitatge (PAH) a Mollet alerta que el fons voltor Cerberus a través de la seva immobiliària Divarian,vol desnonar una família amb una menor amb un 40% d'invalidesa i que necessita una màquina de nit per dormir. El desnonament està previst per aquest divendres 2 d'octubre.

Segons la PAH, la Malika i la seva família porten "ocupant per necessitat aquest pis (ubicat a Gaietà Ventalló) des del 2017 quan es van quedar sense feina i no podien seguir pagant el lloguer". "Davant d'aquesta situació d'angoixa, amb tres fills, sense diners, sense feina, sense cap mena d'ajuda que els oferís una alternativa, havien de prendre una decisió", expliquen en un comunicat des de la PAH.

Exposen que: "Van deixar el pis que tenien llogat a un particular, al qual no volien perjudicar, ja que no podien pagar-li" i afegeixen: "Havien d'escollir entre viure al carrer o ocupar un habitatge viu d'un banc o fons voltor. Una decisió que pot semblar fàcil, però no ho és, a ningú li agrada viure en precari, cometent un delicte i enfrontant-se a un sistema que no et protegirà i que a sobre et criminalitzarà per ser pobre".

Finalment van prendre la decisió d'ocupar el pis d'aquest fons voltor: "Obrint la possibilitat de poder aconseguir un lloguer social en aquell mateix habitatge o un altre", però segons la PAH Mollet: "dos anys després l'única resposta que han rebut ha estat una ordre de desnonament".

Incompliment de la llei

Per tot plegat, des de la Plataforma consideren el cas "un nou acte atroç que reafirma la falta d'humanitat d'aquests especuladors que sempre anteposen els seus inflats beneficis a pesar de posar vides en joc" i subratllen que "qui està complint el delicte d'incomplir la llei és Divarian". La PAH recorda que el 2015: "El Parlament de Catalunya al complet, va aprovar una llei per acabar amb els desnonaments, la qual davant d'una situació impagament de l'habitatge i vulnerabilitat demostrada, sigui hipoteca o lloguer, els grans propietaris tenen l'obligació d'oferir un lloguer social en funció dels ingressos de la unitat familiar, abans de llançar una ordre de desnonament".

També assenyalen que el Parlament de Catalunya va ampliar la llei a través de dos decrets impulsats per la PAH: "Si la llei deixava fora l'ocupació, ara una part d'aquest col·lectiu social estava i podia regular la seva situació".

"No permetrem que la Malika i la seva família siguin desnonats. Cerberus ha aterrat a la nostra ciutat, com en tantes altres, per expulsar-nos i especular amb les nostres vides", conclouen en el comunicat i alerten: "Més encara en plena pandèmia i crisi econòmica al mateix temps, que, a Mollet, el preu del lloguer en els últims 6 mesos ha pujat un 11%".

Edicions locals