Mollet interposa més de 35 denúncies per l'ús irresponsable de bicicletes i patinets elèctrics

La Policia Municipal reforçarà els controls en punts de la ciutat on s’ha detectat una major circulació d’aquests vehicles

Societat

En els darrers dos mesos s’han tramitat a Mollet més de 35 denúncies a persones que han fet un ús irresponsable de bicicletes i patinets elèctrics (VMP). Per tal de seguir vetllant per una mobilitat més segura, en el marc de la campanya que està duent a terme l’Ajuntament, la Policia Municipal i els agents cívics, han incrementat les seves actuacions.

Segons el regidor de Mobilitat, Juan José Baños: “La campanya va dirigida no només a garantir uns desplaçaments més segurs dels vianants, sinó que també incideix en una major seguretat dels usuaris dels de patinets elèctrics i Vehicles de Mobilitat Personal, ja que circular més d’una persona al vehicle, portar els cascos receptors de música durant la conducció o  utilitzar el mòbil, per exemple, fan que el risc d’accident es multipliqui. La ciutat la volem segura per a tothom.”

Amb aquest objectiu, la Policia Municipal i els agents cívics continuaran treballant per un comportament i ús responsable d’aquest tipus de vehicles, promovent el civisme, garantint la seguretat i la mobilitat segura i sancionat les infraccions detectades, com ara circular per les zones de vianants a una velocitat inadequada, sobre la vorera o circular fent ús del dispositiu mòbil.

En aquest sentit, la Policia Municipal reforçarà els controls en aquells punts de la ciutat on s’ha detectat una major presència de circulació d’aquests vehicles i, paral·lelament, els agents cívics, seguiran informant els seus conductors i conductores de la normativa vigent.

Segons les dades de la darrera Junta Local de Seguretat que es va celebrar el dimecres passat, l’any 2019 hi va haver 7 accidents amb patinets elèctrics com a implicats: 3 amb ferits i dos per atropellaments a vianants.

Edicions locals