Mollet Opina trasllada a l'Ajuntament el mal estat d'alguns parcs infantils i jardins de la ciutat

La plataforma ciutadana lamenta que hi hagi casos que s'hagin de denunciar cada any

Societat

Mollet Opina trasllada a l'Ajuntament el mal estat d'alguns parcs infantils i jardins de la ciutat
Mollet Opina trasllada a l'Ajuntament el mal estat d'alguns parcs infantils i jardins de la ciutat

La plataforma ciutadana Mollet Opina es va reunir el passat 14 de setembre amb l'Ajuntament per traslladar-los les queixes d'alguns veïns i veïnes sobre l'estat que presenten alguns parcs infantils i jardins de la ciutat. En concret es tracta del parc de la Plana Lledó, el de Rafel Alberti i el de la plaça d'Andalusia, així com l'estat de la riera del barri de Lourdes.

Segons la plataforma, un dels parcs amb més afectacions és el de la Plana Lledó per la seva falta de manteniment, així com l'estat que presenten els camins de terra i la tanca que rodeja el parc: "L'estat és lamentable i requereix més neteja, manteniment i vigilància per evitar actes incívics", afirma la seva portaveu, Nuria Flores. Segons Flores, "fa més d'un any que el parc es troba en aquestes condicions". A més, actualment,  en aquest parc s'estarien fent 'botellons' amb música estrident fins a altes hores de la matinada.

Segons exposen des de Mollet Opina, des de l'Ajuntament el tècnic assistent a la reunió els va comentar que el manteniment va a càrrec d'una escola d'inclusió social i per temes de la Covid, des del març no han pogut fer res i que les brigades de parcs i jardins s'havien hagut de repartir per cobrir aquest parc. Amb tot, des del consistori es va afirmar que estan previstes algunes millores com la d'instal·lar una nova zona de jocs, la qual ja estaria comprada.

La presència de rates en alguns parcs infantils, com el d'Andalusia, va ser una altra de les queixes que Mollet Opina va fer arribar al consistori. "No pot ser que un parc on juguen nens hi hagi rates", alerten. Des de Mollet Opina també es va demanar una solució per millorar l'estat de la riera del barri de Lourdes, així com l'accessibilitat d'algunes voreres envaïdes per la vegetació. Per altra banda, els van traslladar queixes sobre la manca de poda en diverses zones de la ciutat, com l'avinguda de Lourdes i els carrers Dr. Fleming i Joaquim Mir, que provoquen que les branques dels arbres arribin, en alguns casos, als balcons dels habitatges.

Queixes habituals

Des de Mollet Opina agraeixen la predisposició de l'Ajuntament en revisar els punts tractats en la reunió per tal de poder posar-hi solució, tot i que lamenten algunes de les respostes rebudes: "La Covid no pot ser una excusa, hi ha queixes que es repeteixen cada any", assegura Flores, fent referència entre altres, a la vegetació que fins fa poques setmanes envaïa la vorera de la zona del Tir Olímpic i que la mateixa plataforma va denunciar. "El que ens queda ara és treballar perquè tot el que es va dir a la reunió no quedi en res i si cal ens tornarem a reunir", conclou Flores.

A la reunió van assistir-hi, el regidor Justícia Ambiental, ecologisme i transició energètica, Raúl Broto i la regidora d'Infància i Respecte Animal, Núria Muñoz, així com un tècnic de Justícia Ambiental i Paisatge Urbà.

Edicions locals