Torna el Sona Mollet, enguany per gaudir des de casa

A causa de la pandèmia, la cinquena edició es podrà gaudir a través de Vallès Visió i Ràdio Mollet

Cultura

| Olga Gutiérrez

La setmana vinent tindrà lloc la cinquena edició del Festival Internacional de Música – Memorial Anna Villaescusa Rebull (Sona Mollet) que organitza l’Ajuntament de Mollet del Vallès, i que enguany ha canviat de format per la pandèmia.

El festival, que converteix la ciutat en la capital del jazz, piano i música de cambra, s’hauria d’haver celebrat els dies 2, 3 i 4 d’octubre al Mercat Vell i al Teatre Can Gomà. En canvi, enguany, s’ha endarrerit una setmana i s’ha allargat un dia. Així doncs, la cinquena edició del Sona Mollet es portarà a terme els dies 9, 10, 11 i 12 d’octubre i es podrà gaudir des de casa, a través de Vallès Visió i Ràdio Mollet, que emetran les interpretacions enregistrades de la vintena de músics participants.

Com en les edicions anteriors, són artistes de renom internacional d’arreu del món: Lluc Casares, Xavi Torras, Daahoud Salim, Alba Ventura, Pedro Emmanuel Pereia, Frank van de Laar, Jasmina Rakovic, Tensy Kristman, Raquel Garzas, Daria Piltyay, Hugo Shuler, Alice Alegri, Carlos Añez, Felipe Mora, Artem Trio, Isabel Miralles, Sergio Rodrigo, Leon van de Berg, Sofía Pedro i Cristina Salvador.

En els últims quatre anys també hi van participar músics i cantants de la ciutat, com el Cor Jove de l’Escola Municipal de Música i Dansa de Mollet i la coral Estoc de Veus.

Qualitat, altruisme i solidaritat

Promogut per l’Ajuntament de Mollet del Vallès i els Conservatoris del Liceu i d’Amsterdam, el Sona Mollet va néixer l’any 2016 amb el propòsit de retre homenatge a la jove pianista molletana Anna Villaescusa Rebull, que va morir de leucèmia als 25 anys.

Es tracta d’un festival solidari que dedica tots els beneficis de la venda d’entrades a la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia i en què tots els músics, molts dels quals van ser companys i amics de l’Anna Villaescusa, hi participen de manera altruista. El festival té una clara vocació solidària, altruista i pedagògica per potenciar l’interès de la música i la cultura, sobretot entre la joventut de Mollet.

Edicions locals