Concentració a Mollet en suport als activistes denunciats per una suposada agressió a un policia municipal

Unes 13 entitats i formacions polítiques han signat el manifest que s'ha llegit aquest dimecres davant l'Ajuntament

Societat

Huc Luqueti, un dels activistes denunciats per la policia municipal de Mollet
Huc Luqueti, un dels activistes denunciats per la policia municipal de Mollet

Una cinquantena de persones s'han aplegat davant de l'Ajuntament de Mollet, aquest dimecres al vespre, per donar suport als tres activistes dels Comitès de Defensa de la República (CDR) i Endavant denunciats la setmana passada per la policia municipal per una suposada agressió a un dels agents locals. Els fets van passar dimarts de la setmana passada mentre enganxaven cartells en suport a les encausades pel 23S a la Plaça Catalunya de Mollet. Unes acusacions que els activistes desmenteixen, afirmant que van ser ells els agredits.

Durant la concentració s'ha llegit un manifest signat per 14 entitats i formacions polítiques municipals i comarcals - Ara Mollet ERC -MES, Jovent Republicà de Catalunya, ANC, Súmate, Mollet Acull, CDR Mollet, Mollet Feminista, Comunistes de Catalunya de Mollet, Joventut Comunista del Vallès Oriental, La CUP de Mollet, Òmnium de Mollet, la Taula de l'Aigua de Mollet i Endavant del Vallès Oriental -, en el qual s'ha exigit que "es retirin les diligències i denúncies en el jutjat, anul·lant tota la tramitació per injusta i manipulada en tractar de fer creure que el policia va ser la víctima, quan realment va ser l'agressor".

Així ho explicava Hug Lucchetti, una de les tres persones denunciades per la policia, en el seu cas per desobediència greu: "Tenim els informes de lesions i tenim pendent de parlar amb Alerta Solidària, que ens portaran la defensa, i si ens recomanen que fem una denúncia, nosaltres la farem, perquè evidentment l'agressió hi va ser", afegia Lucchetti, qui explicava que a causa del placatge que li hauria practicat l'agent, el qual l'hauria llançat a terra i posteriorment l'hauria emmanillat: "he tingut molèsties al genoll, a la mà i al colze".

"Jo entenc que si algú atempta contra la policia, se l'enduen a comissaria i en aquest cas no va ser així, vam poder marxar i vam seguir enganxant cartells", afegia Lucchetti. A banda de Lucchetti, dues persones més han estat denunciades, en el seu cas per atemptar contra l'autoritat.

Mentre que segons va exposar en el ple celebrat dilluns el regidor de Seguretat Ciutadana i Convivència, Juanjo Baños, a causa del succés també hi hauria ferit un agent de la policia local, el qual es troba de baixa.

Els signants del manifest també han demanat que es retiri del cos al policia i se'l sancioni pel seu comportament "desproporcionat i agressiu" i que l'Ajuntament de Mollet es faci càrrec de totes les despeses i actuacions mèdiques que requereixen les persones agredides. A més, han demanat a l'equip de govern que "freni la deriva autoritària" i a l'alcalde, Josep Monràs, que "depuri responsabilitats i pari l'escalada autoritària i agressiva".

Els concentrats han acabat l'acte amb una enganxada de cartells en suport a les encausades del 23S, tal com feien el dia que va tenir lloc el succés amb la policia.

Petició per crear una comissió d'investigació

Per altra banda, a través d'un comunicat, Mollet en Comú, ha demanat aclarir els fets, creant una comissió d’investigació municipal, "amb tota la transparència possible" i fer una revisió dels procediments per part de la Policia Local. Des de la formació asseguren que "si els fets s’han esdevingut de la manera que ha transcendit, si una encartellada deriva en una actuació policial amb ús de la força i procés judicial per a diverses persones, alguna cosa no està funcionant, i per responsabilitat del govern, cal corregir i redreçar".

Mentre que des del PSC consideren que amb aquesta petició es vol "embrutar la imatge de l'Ajuntament i la dels seus treballadors per alimentar la causa independentista". Els socialistes, a través d'un comunicat, defensen que "no tot s'hi val per intentar desgastar el govern de coalició" i afegeixen: "Reiterem, com sempre, el nostre respecte a les diligències policials i, per extensió, el nostre suport als diferents cossos de seguretat en el compliment de les seves funcions".

Edicions locals