En marxa les obres per reubicar l'ASSIR a l'antiga seu de l'INSS

Els treballs han començat aquest setembre i es preveu que puguin estar enllestits a finals d'any

Societat

En marxa les obres per reubicar l'ASSIR a l'antiga seu de l'INSS
En marxa les obres per reubicar l'ASSIR a l'antiga seu de l'INSS

Aquest mes de setembre han començat les obres a l'antiga seu de l'oficina  de  l'Institut  Nacional  de  la  Seguretat  Social  (INSS)  situat  al  carrer  Joaquim Mir, annex al CAP de Can Pantiquet, on es preveu ubicar les instal·lacions   del   servei   d’Atenció  a  la  Salut  Sexual  i  Reproductiva  (ASSIR), segons fonts de l'Institut Català de la Salut.

El projecte comptarà amb una inversió total de gairebé 670.000 euros (IVA inclòs) i s'executaran en dues fases amb el pressupost més elevat per la primera etapa dels treballs (487.023,69 euros).

El projecte de reforma

Durant la primera fase es preveu  habilitar  6 consultes i l’accés des de l’entrada del CAP (amb un taulell específic per a l’ASSIR). També es farà una intervenció en uns 350 m2 (a la planta baixa) i se suprimirà l’antic accés a l’edifici. Quan les obres hagin finalitzat, l’accés es farà pel CAP.
A més, gràcies a les obres, es dotarà l’espai d’una Aula d’Educació Sanitària (fins ara no n’hi havia), dos despatxos, sala d’espera i altres serveis (lavabos i espais interns, com magatzem, etc.). L’accés es farà a través del CAP, amb taulells diferenciats i sales d’espera diferenciades. També s’habilitarà un espai al taulell per a l’atenció de l'ASSIR. Mentre que en la segona fase, amb un pressupost total de 182.198,88 euros (IVA inclòs) es faran 4 consultes més.

Des de l'Institut Català de la Salut s'informa que cap de les dues  fases afectarà el funcionament del CAP i que en aquest nou espai s'ubicaran les mateixes consultes i els mateixos professionals que estaven a l'edifici annex a l'hospital de Mollet, però amb la novetat d'una Aula d'educació sanitària.

De moment, però, l'ASSIR continua donant servei des dela tercera planta del Sociosanitari, després que la Covid-19 obligués a traslladar el servei instal·lat a l'edifici annex de l'Hospital, fa uns mesos per tal d'ampliar el servei d'urgències durant els mesos crítics de la pandèmia.

En marxa a principis d'any

Pel que fa al termini de finalització de les obres, des del CatSalut informen que es preveu que els treballs estiguin enllestits dins de l’últim trimestre de 2020. Mentre que es calcula que l'equipament pugui entrar en funcionament a finals d’any o principis de 2021.

Edicions locals