El govern de Mollet 'regularitzarà' els impostos de les rendes més altes per a l'any vinent

La proposta d'ordenances fiscals per a 2021 també introdueix noves tarifes socials

Política, Economia

El govern municipal de PSC i Podem ha anunciat que inicia la ronda de contactes amb la resta de grups municipals per tirar endavant la proposta de tributs municipals per a l'any que ve. Entre els criteris per redactar les ordenances, que preveuen aprovar aquest mes d'octubre, l'executiu local preveu una "regularització" d'impostos als patrimonis més alts i una introducció de noves tarifes socials.

Les propostes de l'executiu local estan elaborades tenint en compte l'actual escenari Covid-19, i "prioritzant les ajudes i la cobertura social a les persones, famílies i col·lectius més afectats per les conseqüències econòmiques negatives de la pandèmia", apunten fonts del govern.

Els criteris generals del projecte d'Ordenances fiscals i preus públics per a l'any vinent del govern molletà són aquests la contenció fiscal, la introducció de noves tarifes socials, l'ampliació de les bonificacions verdes, la regularització d'impostos als patrimonis més alts, i la protecció social.

El govern municipal proposarà mantenir per al 2021, les mesures COVID aprovades el passat mes de juny i que suposaven bonificacions a la taxa d’aigua i la taxa d’escombraries per aquelles persones que estiguin en atur o en un ERTO i autònoms que han vist reduït els seus ingressos.

D'altra banda, pel que fa a la taxa de residus, després del polèmic increment del rebut d'aquest any, l'equip de govern local proposa congelar-la "tot i el considerable augment de la mateixa per part de l’Agència Catalana de Residus de la Generalitat de Catalunya i altres administracions", destaquen des de l'Ajuntament. A més, també anuncien que s'introduirà una nova tarifació social, més àmplia, per aquelles famílies més vulnerables i amb més necessitat.

Per a l'alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, "la nostra proposta d'ordenances fiscals i preus públics estan en consonància amb les nostres prioritats com a govern de coalició d'esquerres i progressista, donant cobertura social a les persones, famílies i col·lectius més vulnerables i afectats per la crisi econòmica provocada per la Covid-19. Proposem noves bonificacions socials i verdes per seguir fent de la nostra ciutat, una ciutat compromesa amb el medi ambient i les persones".

Per la seva part, la Primera Tinenta d'Alcaldia i regidora d'Economia, Mireia Dionisio, afirma que "l'Ajuntament de Mollet del Vallès seguirà fent tots els esforços econòmics que siguin necessaris per no deixar ningú enrere. Aprofitem per tornar a reclamar els més de 2 milions d'euros que, només en aquest any 2020, ens deu la Generalitat de Catalunya. Són molts diners, de tots els molletans i les molletanes, que podríem destinar per ampliar encara més la cobertura social i ajudar a persones i famílies que pitjor ho estan passant per culpa de la pandèmia."

Edicions locals