El Mollet HC a favor de l’us d’un casc específic per l’hoquei patins

L'entitat dona el suport a la federació catalana però demana que s'apliqui poc a poc

Esports

Proposta del casc homologat
Proposta del casc homologat | Federació Catalana de Patinatge

El Mollet HC va votar a favor de l'ús específic, homologat i obligatori d'un casc per l'hoquei patins.  La Federació Catalana de Patinatge va celebrar dissabte una assemblea telemàtica amb 55 clubs, entre ells el club molletà, que va servir per aprovar l'ús del casc específic a partir de la temporada 2021-2022 en totes les categories catalanes, de petits fins als grans. 

La proposta del casc es va provar dins de la sectorial d’hoquei patins amb 13 vots a favor, 2 abstencions i 1 en contra. "Vam votar a favor, però ho vam fer amb matisos. Volem que el casc no sigui una gran despesa per a les famílies, veurem quin és el model i confiem que puguin haver-hi diverses ofertes. A més, creiem que l'aplicació del casc s'ha de fer d'una forma esglaonada, començar pels petits i que progressivament vagi pujant fins a la categoria sènior", remarca el president del club, leo Conde, que va ser el participant en la reunió telemàtica. 

La intenció de l'ens federatiu català és aplicar-ho a partir del curs 2021-2022, tot i que encara s'ha d'obrir un procés perquè el casc que ha estat homologat es pugui fabricar i comercialitzar. "Entenem que és una necessitat per minimitzar lesions en l'hoquei, però s'ha d'integrar al món de l'hoquei i començar des de la base", diu Conde, que adverteix que ja fa molts anys va passar el mateix amb el casc dels porters, que sí que porten: "al principi hi havia qui el portava i d'altres que no, s'ha de fer bé perquè es fa per seguretat". 

La Federació Catalana de Patinatge va iniciar aquest projecte el 2017 en una primera comissió de treball sobre la prevenció de riscos en l'hoquei patins que, després de constatar el lent però constant augment dels accidents esportius que acabaven amb lesions greus al crani i a la cara, va impulsar un projecte per trobar un model específic per aquest esport. El disseny final del casc, que tindrà tres talles i serà molt lleuger amb un pes màxim de 450 grams, inclou una calota tova injectada en EVA d’alt impacte adaptada al cap de l’usuari amb interior anatòmic, múltiples orificis i canals per garantir la ventilació, un sistema de retenció ajustable que assegura l’estabilitat, un altre d’ajust posterior a la zona del clatell, i una màscara transparent de protecció facial de policarbonat òptic de màxima resistència, amb reixeta inferior, amb un camp de visió molt ampli del 65%.

Edicions locals