L'Hospital de Mollet incorpora els primers metges residents de la seva història

Des d'aquesta setmana hi treballaran dos residents MIR de l'especialitat de Medicina Familiar i Comunitària

Societat

L'Hospital de Mollet incorpora els primers metges residents de la seva història
L'Hospital de Mollet incorpora els primers metges residents de la seva història

L’Hospital de Mollet ha incorporat aquest dimarts dos metges residents MIR de l’especialitat de Medicina Familiar i Comunitària que realitzaran part de la seva formació al centre sanitari al llarg dels pròxims quatre anys. Aquest és el primer cop que el centre sanitari incorpora residents MIR i ja treballa per poder oferir en properes convocatòries altres especialitats com geriatria i cirurgia general i digestiva.

Aquesta serà la primera promoció de residents que es formarà a l’Hospital de Mollet després que el 2019 fos acreditat pel Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social com a centre de formació especialitzada i com a Dispositiu hospitalari de la Unitat Docent Multidisciplinària d'Atenció Familiar i Comunitària.

Aquests dos residents rebran formació hospitalària durant dos anys, que després completaran durant dos anys més a l'atenció primària, en aquest cas en concret a l'ABS de la Roca del Vallès. "Durant el primer any estan supervisats totalment pels seus adjunts, de fet no poden signar informes com a metges i aquesta supervisió es va fent menor de forma progressiva en el temps", explica el Dr. Francisco Muñoz, cap del Servei de Medicina Interna i de l’Àrea Mèdica de l’Hospital de Mollet, que exercirà de Cap d’estudis dels nous residents, qui afirma: "No han de substituir un metge adjunt i per tant no són mà d'obra barata com es diu a vegades sinó que són metges que estan en un procés d'aprenentatge", diu Muñoz. La Dra. Meritxell Salvadó, mèdica adjunta de Medicina Interna, serà la coordinadora docent del programa.

"El nostre objectiu és ajudar a formar-los en aquells valors, habilitats i actituds que necessiten els metges de famílies: visió global, ull clínic i terapèutic, empatia, integralitat, proximitat...”, especifica el Dr. Muñoz. En aquest sentit, Muñoz considera que l'Hospital de Mollet és un centre "ideal" per a metges que vulguin fer aquesta especialitat perquè "és un hospital petit, que no està massificat en formació i que, per tant, permet tenir un contacte més directe amb l'equip i l'adjunt i també permet conèixer més diversitat de patologies", considera.

Així doncs, a l’hospital els residents es formaran en les especialitats d’urgències, medicina interna, nefrologia, geriatria, dermatologia, ginecologia i obstetrícia, psiquiatria, pediatria, pneumologia, endocrinologia, reumatologia, neurologia, otorrinolaringologia i cardiologia. "Feia anys que treballàvem per fer aquest pas que qualitativament és important no només per als residents sinó també per a la resta de professionals perquè és un estímul, ja que els adjunts s'hauran d'anar formant contínuament per exercir ells de formadors", opina Muñoz.

“Rebre residents ha estat el següent pas natural d’un centre que fa anys que demostra una alta vocació docent com a hospital universitari de la UB en les especialitats de medicina, infermeria, farmàcia i psicologia. El passat 2019 vam rebre més de 400 alumnes de diferents disciplines, especialitats i titulacions. El nostre objectiu és anar incorporant any a any altres professionals mèdics i infermers en formació”, explica el Dr. Joan Maria Ferrer, director de Qualitat, Docència i Recerca.

 

 

Edicions locals