Els centres escolars de Mollet compten amb vuit grups confinats

Els grups afectats són inferiors als que es registraven la setmana passada

Societat

El Departament d'Educació ha comunicat que aquest dimecres a Mollet són vuit els grups confinats per algun cas de positiu per Covid, una dada que suposa una reducció respecte a la punta de la setmana passada.

Els departaments de Salut i Educació, a través de l'eina d'informació Traçacovid, han donat a conèixer que aquest dimecres hi ha vuit grups confinats que suposen 206 persones aïllades. El centre més afectat és l'INS Gallecs, amb quatre grups confinats i 108 persones aïllades. El segueixen Col·legis Nous (2 grups i 43 persones), Lestonnac (1 grup i 31 persones) i l'INS Vicenç Plantada, amb un grup i 24 persones).

Per fer el seguiment de casos, les escoles compten amb una eina, el Traçacovid, que és l'aplicació informàtica que ha dissenyat el Departament d'Educació per tal que les direccions dels centres facin la gestió dels possibles casos de Covid-19 i puguin informar diàriament de la situació del centre educatiu als departaments d’Educació i Salut.

Quan el director o directora d'un centre educatiu rep un avís a mesura que se li fa una prova PCR a una persona vinculada al seu centre (ja sigui alumne, docent o un altre professional), entra les dades a l'aplicació i se'n fa una comunicació automàtica als departaments de Salut i d'Educació perquè puguin treballar conjuntament la gestió dels casos.

A més, les direccions també han d'informar, si és el cas, dels grups confinats; del nombre d'alumnes, docents i altre personal del centre confinat, i de la situació del centre.

Edicions locals