Podem s'apunta el mèrit de la tarifació social a la taxa de residus

El grup municipal del partit lila assegura haver aconseguit el canvi de model des del govern

Política

El grup de Podem treu pit de la gestió que des del govern local ha fet en la proposta de congelació de les ordenances fiscals per a l'any que ve, que l'executiu vol aprovar aquest mes d'octubre.

En un comunicat, el grup municipal del partit lila assegura que la congelació de les ordenances fiscals ha estat "requisit indispensable per seguir ajudant les famílies de Mollet". Així, Podem assegura que ha "exigit" que la pujada que s'ha hagut de pagar aquest any en la taxa d'escombraries i que va suposar un 13,4% d'encariment del rebut "es corregeixi de la manera més equitativa possible".

En aquest sentit, la solució que es proposa és aplicar una fórmula basada en la tarifació social (pagament en funció de la renda) a la taxa de residus, un "canvi de model" que, diuen, han aconseguit des del govern. "És una de les polítiques que portem reclamant fa molt de temps". De fet, la tarifació social és una de les reclamacions que els grups de l'esquerra (comuns i posteriorment també Podem) fan al ple municipal des de 2013, i que ja es va aconseguir, per exemple, en les tarifes d'escola bressol municipals.

Amb tot, des de Podem, veuen aquesta solució com un pedaç, ja que consideren que el que cal és fer "un canvi de model en les taxes de residus que ha d'anar orientat a pagar en funció de la generació de residus". El grup apunta, però, que "de moment no tenim els mitjans apropiats per mesurar això, tot i que ho estem treballant per al pròxim contracte de l'empresa d'escombraries" i asseguren que la fórmula d'aplicar una tarifa de la taxa per trams és una bona solució.

Edicions locals