El jutge absol els càrrecs d'ERC de les acusacions d'injúries i calúmnies contra Monràs

L'Ajuntament ha informat que no recorrerà la sentència que s'ha donat a conèixer aquest dijous

Política

Mollet del Vallès

El jutge ha absolt els líders d'ERC de Mollet Oriol López i Albert Biescas de les acusacions per injúries i calúmnies contra l'alcalde, Josep Monràs. L'Ajuntament ja ha avançat que no recorrerà la decisió judicial.

López i Biescas estaven acusats per una sèrie de declaracions que van fer durant una roda de premsa el juliol de 2017, per valorar la sentència que anul·lava l'adjudicació que havia fet l'Ajuntament a Decathlon el 2010 del solar on ara es troba la botiga d'esports. La Fiscalia i l'Ajuntament i Josep Monràs, com a acusació particular, van portar a la banqueta dels acusats els dos líders d'ERC en un judici que es va celebrar el passat 18 de setembre.

La fiscalia demanava una pena de 18 mesos a raó de 10 euros al dia per a cadascun dels acusats per un delicte contra l'autoritat. L’acusació particular de Monràs demanava, en aquest cas, 24 mesos de multa per un delicte continuat de calúmnies o, alternativament 14 mesos per un delicte d’injúries.

El jutge no ha vist delicte en les declaracions i accions fetes per López i Biescas, que han estat absolts. Des d'ERC, no s'ha volgut fer cap valoració encara sobre la sentència, i han emplaçat els mitjans de comunicació a una roda de premsa el proper dimarts.

Per la seva part, l'Ajuntament ha emès un comunicat, en què afirma que respecta la decisió judicial absolutòria, "malgrat no compartir-la", i anuncia que no té voluntat de recórrer-la. Alhora, assegura que, "sempre que es vegin indicis de calúmnies i acusacions que atemptin contra l’honorabilitat i el bon funcionament de l’Ajuntament, dels funcionaris públics o dels càrrecs públics electes, demanarà sempre empara a la justícia".

Edicions locals