Enric Batiste, nou delegat a Mollet de l'Associació de Donants de Sang del Vallès Oriental

El delegat molletà lamenta que els darrers mesos les donacions s'hagin reduït i fa una crida a la participació

Societat

Enric Batiste, nou delegat a Mollet de l'Associació de Donants de Sang del Vallès Oriental
Enric Batiste, nou delegat a Mollet de l'Associació de Donants de Sang del Vallès Oriental

L'Enric Batiste és el nou delegat a Mollet de la delegació de l'Associació de Donants de Sang del Vallès Oriental. Batista afronta el càrrec amb "moltes ganes" i amb "la responsabilitat de continuar amb la gran tasca que han fet els meus predecessors".

Un dels objectius que el nou delegat de l'entitat es marca  com a prioritari és el de donar a conèixer les acaptes de sang que es fan a Mollet, per tal d'ampliar la xifra de donants a la ciutat. Batiste recorda que "la sang fa falta per a tothom, des d'un infant a una persona gran" i fa una crida a la participació: "Com més gent s'hi sumi millor", ja que tal com comenta, com acostuma a passar cada estiu, les donacions han baixat. Segons l'associació enguany ho han fet en un 25% el juliol i a l'agost. A tall d'exemple, durant la festa major del 2019, quan acostuma a fer-se una de les recollides de sang més importants a la ciutat, es van recaptar 280 donacions, mentre que per les mateixes dates d'enguany la xifra va reduir-se a la meitat (140).

A causa de la pandèmia, l'Associació també ha hagut d'aplicar noves mesures de protecció i seguretat per atendre als donants. Entre d'altres, la de mantenir la distància de 2 metres entre lliteres i també el fet de reservar hora per donar sang: "Ara tot va per cita prèvia i això limita la participació de la gent, mentre que abans tanta gent com arribava, ateníem", exposa Batiste.

Més recollides durant l'any

Amb tot, des de l'Associació ja treballen per poder ampliar el nombre de recollides de sang que es fan durant l'any: "A partir de l'any que ve volem fer una acapta cada mes", indica el nou delegat. Amb aquesta intenció, ja estan fent recerca de possibles emplaçaments que siguin grans i amb ventilació, per fer la recollida: "De moment, aquestes últimes les estem fent des del Mercat Vell gràcies a l'Ajuntament que ens cedeix l'espai, però també estem buscant alternatives".

La pròxima campanya de donació de sang a Mollet està prevista pels dies 4 i 5 de desembre. Les persones interessades ja poden fer la cita prèvia a través del web donarsang.gencat.cat.

Edicions locals