Bea Cantero venç el Campionat de Catalunya de 5.000 metres marxa un any després d'iniciar-se

La molletana va còrrer el 2017 en una cursa popular i l'any passat va començar a practicar la modalitat de la marxa a l'Atlètic Mollet

Esports

Bea Cantero venç el Campionat de Catalunya de 5.000 metres marxa un any després d'iniciar-se
Bea Cantero venç el Campionat de Catalunya de 5.000 metres marxa un any després d'iniciar-se | Atlètic Mollet

José Luis Rodríguez Beltrán

Bea Cantero, de l'Atlètic Mollet, és un cas excepcional d'una atleta que en tan sols un any ja s'ha proclamat campiona dels 5.000 metres marxa de Catalunya. L'atleta va iniciar-se fa un any en la modalitat de la marxa i el cap de setmana va proclamar-se campiona catalana a Igualada, als seus 28 anys. "Estic molt contenta per ser campiona, però pel procés que he fet fins aconseguir-ho", diu. 

La veïna molletana va córrer una primera cursa el 2017 a la Llagosta i des d'aleshores va continuar fent atletisme en pista. L'any passat va tenir l'oportunitat de provar la marxa i li va agradar. "No hi havia ningú que fes marxa en la lliga i vaig decidir provar. Em va agradar i aquesta és la meva primera temporada que estic totalment centrada en la marxa", admet Cantero, que ja al gener va ser cinquena classificada del Campionat d'Espanya de 20 km marxa a El Vendrell. 

Durant el confinament, l'atleta no va modificar l'any competitiu i va seguir entrenant a casa." Al passadís feia tècnica i el que podia. Ja a l'estiu, vaig tornar a les pistes i des d'aleshores he anat entrenant i he seguit millorant", recorda Cantero, que a Igualada va imposar-se amb un temps de 26 minuts i 07,71 segons, amb un marge de 14 segons amb la segona, Georgina Ruiz, del CA Palafrugell.  La millor marca de la molletana als 5.000 metres marxa va ser a l'agost en un control competitiu, fent 25 minuts i 56 segons. "Estic molt contenta perquè veig que tinc capacitat de millora. Si en un any he aconseguit tot això, crec que puc seguir baixant la meva marca", diu Cantero, que tot just acaba la temporada 2020 amb l'or català. 

D'altra banda, Mar Juárez, de Montornès, no va participar als 5.000 metres marxa, tot i ser una de les referents havent estat subcampiona d'Espanya dels 20 km marxa al gener, i va decidir canviar la modalitat per estrenar-se als 5.000 metres llisos, sent vuitena classificada amb un temps de 18 minuts i 33 segons, a gairebé un minut dels metalls. 

Edicions locals