L'actriu molletana Alicia Lorente, protagonista a 'La Corriente'

La setmana passada va arrencar el rodatge a eivissa de la pel·lícula 'La Corriente', en què hi participa Alicia Lorente

Cultura

L'actriu molletana Alicia Lorente, protagonista a 'La Corriente'
L'actriu molletana Alicia Lorente, protagonista a 'La Corriente' | Javi Amoguan

Dimecres de la setmana passada va arrencar a Eivissa el rodatge de la pel·lícula La Corriente, dirigida per Jesús Lloveras i que compta amb l'actriu molletana Alicia Lorente com una de les tres protagonistes –els altres dos són el mateix Lloveras i Gonzalo Bouza–.

Aquest drama romàntic té lloc el juliol del 2020, l'estiu postconfinament, en el qual tres joves d'una trentena d'anys coincideixen a Eivissa, on han anat a parar per retrobar-se amb si mateixos i per tirar endavant després d'haver patit situacions ben complicades. "El drama és el punt de partida i el que tenen ells tres en comú és la pèrdua", explica Lorente.

Els dos nois vénen de Madrid: un, el Carlos, ha perdut la filla i s'acaba de divorciar; l'altre, el Julio, fa set anys que va perdre el seu germà, qui es va suïcidar. Per la seva part, l'Alba –el personatge interpretat per l'Alicia–, ve precisament de Mollet del Vallès i la seva pèrdua és el seu pare, mort en una residència a causa del virus. Ella arriba a l'illa per passar l'estiu amb la seva amiga Natalia, qui té una casa allí, i així meditar si mudar-s'hi definitivament.

A Eivissa, els dos nois coneixeran l'Alba independentment i ella canviarà les seves vides per sempre. Lorente descriu el seu personatge com una noia "optimista" i "l'àngel de la pel·lícula, és tot bondat i llum". Del film diu que traspua "una visió molt optimista i esperançadora, tot i ser un drama". També destaca la imatge d'Eivissa que es vol donar: "No hi ha res de festa, sinó moltes postes de sol; els paisatges hi tenen molta importància". De l'Eivissa postconfinament, explica que "aquesta setmana seria el tancament de les discoteques, però no hi ha ningú. Les platges ara mateix són per a nosaltres".

Un procés "rapidíssim"

La Corriente s'ha gestat en uns pocs mesos. Lorente assegura que ha sigut un procés "rapidíssim": "El director va tenir la idea, la va escriure i va dir, 'la faig ja, perquè hi ha escenes d'aigua i s'ha de rodar ara o serà impossible fer-ho'. L'aigua comença a estar freda ara, però està aguantant bastant el temps".

Quan li van trucar per avisar-li que era una de les tres candidates, la molletana es trobava a Madrid. "Ja m'havien vist treballar i al director el coneixia de l'Institut del Teatre. Tots dos vam fer l'Erasmus a Londres, però després no ens hem tornat a veure gaire més". Una setmana després, li van confirmar que era l'escollida per representar l'Alba i es va posar "a estudiar com a boja i a aprendre a tocar l'ukulele. He tingut tres setmanes per estudiar-ho".

Està previst que el rodatge a Eivissa acabi el 30 d'octubre –també es faran algunes escenes a Barcelona i Madrid posteriorment– i es preveu que es pugui veure la pel·lícula a finals del 2021.

Acostumada a la inestabilitat

Per últim, pel que fa a com ha viscut el confinament, amb el consegüent tancament dels teatres i aturada de produccions artístiques, Lorente assenyala que "no va ser un xoc", ja que "els actors ja estem acostumats a tanta inestabilitat", no va ser un xoc. "En el meu cas, la frustració la vaig portar molt bé", assegura l'actriu molletana, qui sí que lamenta que va haver de cancel·lar la temporada dels espectacles Troya –dirigit per Joan Maria Segura i estrenat al TNC– i El mago de Oz –un xou de titelles al teatre Sojo Laboratorio de Madrid juntament amb l'actriu Yohana Yara–, així com de tots els rodatges que tenia pendent.

Edicions locals