Mollet Parla demana que es faci públic el cost del litigi contra els líders d'ERC

La plataforma acusa l'alcalde i el PSC de "judicialitzar" la política municipal per "fer callar les veus discrepants"

Política

El col·lectiu Mollet Parla ha demanat a través d'un comunicat que es faci públic el cost del litigi contra els líders d'ERC, Oriol López i Albert Biescas, absolts d'un delicte de calúmnies i injúries a Josep Monràs i en què l'Ajuntament i l'alcalde s'hi han personat com a acusació particular.

Des de la plataforma, creada en suport als imputats –ara ja absolts– i en defensa de la llibertat d'expressió reclamen que "mai més es tornin a emprar recursos públics per perseguir la discrepància". El col·lectiu lamenta que el PSC, "amb la connivència del seu soci de govern", utilitzi "recursos públics –per tant, de tots els ciutadans– per obrir un litigi contra l’oposició i, de fet, contra un càrrec electe que forma part del mateix Ajuntament –és a dir, de la mateixa institució que ha destinat recursos a denunciar-lo".

Mollet Parla celebra la sentència absolutòria, en què el jutge defensa que la llibertat d'expressió "no és només la manifestació de pensaments i idees, sinó que també inclou la crítica de la conducta de l’altre, encara que pugui molestar, inquietar o disgustar a la persona contra qui va dirigida”. "Judicialitzar el debat polític per part del govern és una manera de mirar de fer callar les veus discrepants i, en definitiva, un atac contra la llibertat d’expressió", consideren.

Sobre les reaccions del PSC a la sentència, Mollet Parla creu "extremadament greu" que els socialistes "mantinguin una actitud amenaçadora i bel·ligerant contra qui té opinions divergents". "Lamentem que ni l’alcalde ni el PSC vulguin deixar el camí de la persecució judicial i que amenacin amb noves accions davant les crítiques legítimes, així com usin la institució per atacar l’oposició i les veus discrepants".

La plataforma també acusa Monràs de mentir pel que fa a la seva implicació en l'acusació. "Monràs insisteix en el fet que va ser la Fiscalia i un jutge instructor qui va decidir obrir causa judicial, quan tota la documentació vinculada a aquest procés indica que ell hi actuava també com a acusació particular".

Per acabar, Mollet Parla es compromet a difondre la sentència, que encara no ha estat publicada al portal de transparència de l'Ajuntament.

Edicions locals