L'Ajuntament de Mollet anuncia mesures contra l'expansió de la Covid al municipi

Es tanquen els espais municipals per a gent gran i s'anul·len les activitats de pública concurrència a la via pública

Societat

El mateix dia en què el Govern de la Generalitat ha anunciat noves mesures per lluitar contra la propagació del virus, l'Ajuntament de Mollet també ha fet públiques noves mesures a nivell municipal, que entren en vigor aquest dimecres i que s'aplicaran fins al 31 d'octubre inclòs.

Els objectius essencials són reduir la mobilitat al màxim i limitar les trobades socials per així garantir la salut dels molletans i molletanes i, en especial, dels col·lectius més vulnerables. Així doncs, les noves restriccions són el tancament d’espais municipals per a la gent gran; l'ajornament de les preinscripcions de la programació d’Activitats, Cursos i Tallers, així com l’ajornament de les cites prèvies que s’havien donat; la prohibició d'accés als centres esportius dels acompanyants dels esportistes menors d'edat; la prohibició d'accés als locals socials de les associacions de petanca, i l'anul·lació i no autorització a les activitats de pública concurrència a la via pública previstes per als propers 15 dies.

A més, l'Ajuntament ha anunciat que intensificarà la desinfecció a espais sensibles i de pública concurrència amb més freqüències: voltants dels espais sanitaris, residències, entre d’altres, i que incrementarà els controls planificats de policia municipal en aquells espais on s’apleguen molts grups de joves.

L’Ajuntament reactiva el pla de contingència municipal i se seguirà garantint l’atenció al públic amb cita prèvia amb l'aplicació de les mesures necessàries per garantir la salut de la ciutadania i la plantilla municipal.

Pel que fa a la celebració del mercat dels dimarts, des de l'Ajuntament apunten que estan a l'espera que la Generalitat tregui la resolució i que aquesta sigui ratificada pel TSJC i es publiqui. "En funció del que es publiqui i sigui efectiu, així es farà", apunten fonts municipals.

L’alcalde, Josep Monràs ha declarat que cal aturar els contactes socials per evitar problemes greus de salut pública i assegura que "l’Ajuntament no tindrà por d’aplicar aquelles mesures que ajudin a frenar aquesta pandèmia, que comença a tenir indicadors molt preocupants, arreu de tot Catalunya i a la nostra ciutat”.

Les mesures adoptades per l’Ajuntament de Mollet del Vallès complementen les mesures anunciades per la Generalitat de Catalunya i per les administracions competents, com per exemple: el tancament de bars i de restaurants, que només podran servir menjar per emportar; ajornament de la competició esportiva prevista durant els propers 15 dies, a excepció de la competició estatal, internacional i professional, la suspensió de festes, fires i congressos, Cultura i actes limitats al 50 % o el tancament de parcs i jardins i parcs infantils a les 20 h.

Edicions locals