Mollet en Comú: 'La sentència és un cop a l'estratègia de l'alcalde de fer servir la justícia per limitar el debat polític'

Els comuns celebren l'absolució dels líders d'ERC i demanen quin ha estat el cost del litigi per a l'Ajuntament

Política

Mollet en Comú ha celebrat la sentència absolutòria dels líders d'ERC de Mollet en el judici per injúries i calúmnies a Josep Monràs. El partit considera que la resolució suposa un "cop definitiu" al que consideren una estratègia de l'alcalde per "fer servir la justícia per limitar el debat polític" a la ciutat.

"Nosaltres també vam participar de la roda de premsa on, junt a ERC, vam mostrar els nostres dubtes sobre la correcció l’operació de licitació dels terrenys que ara ocupa Decathlon i, per tant, també hem percebut una intenció intimidatòria en tot aquest ús de la justícia", apunten els comuns en un comunicat.

La portaveu de  Mollet en Comú, Marina Escribano creu que “amb aquesta sentència absolutòria l’estratègia de l’alcalde Monràs de fer servir la justícia per limitar el debat polític ha sofert un cop definitiu, que s’afegeix a les paraules de la Secretària Municipal a l’últim ple qüestionant la forma de portar els plens. Monràs hauria de canviar el rumb i apostar per la democràcia, el diàleg i la transparència”

Mollet en Comú convida els ciutadans de Mollet a conèixer la sentència, que ja ha estat publicada al portal de transparència municipal, ja que és d’"una contundència i clarificació profunda del que és un delicte i el que no", raó per la qual els comuns consideren que l'Ajuntament no ha recorregut la sentència.

Des dels comuns també manifesten "perplexitat" per les notes de premsa de l’Ajuntament i PSC on insisteixen en el fet que l’alcalde i l’Ajuntament no eren acusació particular "quan la sentència ho deixa clar o quan mantenen la utilitat d’aquest procés judicial o l’amenaça velada de seguir fent servir els jutjats per controlar l’oposició".

Mollet en Comú demana que s'aclareixi quin ha estat el cost de tot aquest procés. "Mollet en Comú va ser la primera força a preguntar al Ple per aquesta qüestió i la resposta de l’Alcalde no va ser prou clara. Confiem en què una vegada acabat el judici es pugui aclarir aquesta qüestió a tota la ciutadania".

Edicions locals