L'Ajuntament cedeix el Centre Cívic l'Era i l'Espai Sant Jordi per a la vacunació de la grip

La campanya d'enguany va començar aquest dijous i per vacunar-se cal reservar cita prèviament

Societat

A causa de la situació excepcional provocada per la pandèmia de la Covid, l'Ajuntament ha cedit enguany el Centre Cívic l’Era i l’Espai Sant Jordi per poder facilitar l’administració de la vacuna contra la grip. L’objectiu és reduir l’impacte sobre la pressió assistencial dels Centres d’Atenció Primària de la ciutat i cedir espais alternatius a aquells CAPs que així ho han sol·licitat a l’Ajuntament preveient que aquest any es vacunarà més gent.

Per altra banda, també es vol ajudar a descongestionar  els centres i separar els dos circuits evitant que les persones que es vagin a vacunar entrin en contacte amb possibles positius per la Covid-19. Per vacunar-se és obligatori demanar cita prèviament. Es pot fer mitjançant el telèfon 93 570 60 66 (Espai Sant Jordi) o el 93 326 89 01 si la cita es demana per anar al Centre Cívic l'Era o els CAP Can Pantiquet i Plana Lledó. També es pot reservar hora a través de la pàgina web.

Amb la cita programada, caldrà adreçar-se a l'equipament amb la targeta sanitària. Un cop allà serà imprescindible seguir les normes de seguretat bàsiques: ús de mascareta, higiene de mans i distància de seguretat.

Adreçada especialment als grups de risc

Davant la incertesa que hi ha entorn del comportament del coronavirus coincidint amb la grip estacional, i els efectes que pot provocar la pandèmia sobre el sistema català de salut, aquest any, l’inici de la campanya s'ha avançat i es va posar en marxa aquest dijous.  

La campanya s’adreça especialment a persones a partir de 60 anys o més, a dones embarassades, a les persones amb malalties cròniques o tinguin risc de patir complicacions, a les que poden transmetre la grip a altres persones amb risc de patir complicacions o a aquelles que treballen en serveis públics essencials.

Edicions locals