Mor Salvador Monferrer, president d'honor del CF Mollet UE i exjugador professional

Va rebre diverses distincions de l'Ajuntament de Mollet, Federació Catalana de Futbol, Penya Barcelonista de Mollet i el mateix club molletà

Esports

Mor Salvador Monferrer, president d'honor del CF Mollet UE i exjugador professional
Mor Salvador Monferrer, president d'honor del CF Mollet UE i exjugador professional | Arxiu

Mor Salvador Monferrer Trias, de 97 anys, molletà vinculat tota la seva vida al futbol, gran part d'ella, de la ciutat molletana. Nascut l’any 1922 a Barcelona, és exjugador, exentrenador i exdirectiu del CF Mollet UE, sent partícip de la mítica plantilla que va competir a la Tercera Divisió espanyola en els anys 50'. Monferrer va jugar a diferents equips catalans i madrilenys, com el Martinenc, el Carabanchel, o l’Atlético Aviación (actual Atlético de Madrid), club amb el qual va disputar la Primera Divisió. 

Monferrer havia estat distingit president d'honor del CF Mollet UE des de feia més de 10 anys i també era el president d'honor de la Penya Barcelonista de Mollet. De fet, el 2017, quan el molletà complia 95 anys, va rebre un homenatge per part del CF Mollet UE. Minuts abans de l’inici del duel entre el Mollet i el Sant Juan de Montcada, Monferrer va rebre una placa amb una fotografia del mític equip dels anys 50' del CF Mollet a la Tercera Divisió, amb Monferrer com a jugador, i just després va fer la sacada d’honor, entre aplaudiments. “És un honor per a mi continuar sent reconegut al CF Mollet UE. Són molts anys fent de tot el que he pogut en el club i, sobretot, fent futbol amb valors”, va admetre Monferrer aleshores, que tot i la seva edat és un incondicional seguidor del futbol del camp Municipal del Germans Gonzalvo i acostumava a veure sempre el partit del primer equip masculí. 

Salvador Monferrer va rebre diversos reconeixements. L'any 2012, la Federació Catalana de Futbol va donar-li una distinció d'honor per la seva tasca de més de 50 anys dins l'estructura catalana de futbol, on molts anys va ser delegat de l'FCF. L'acte va tenir lloc al Teatre Can Gomà, ple de gom a gom, durant el lliurament dels trofeus dels campions del Vallès Oriental. A més, l'Ajuntament de Mollet va donar-li l'any 1999 la distinció cívica per Mollet. 

El comiat de Salvador Monferrer serà demà al cementiri de Sant Fost de Campsentelles en una cerimònia només per a familiars. 

Trajectòria esportiva

Nascut l’any 1922 a Barcelona, Monferrer va començar a jugar a les categories inferiors del Martinenc als 14 anys, però la competició oficial es va veure
Interrompuda per la Guerra Civil. Un cop acabada, es va traslladar a Madrid, on va fitxar pel Carabanchel que militava a Tercera Divisió. Després de passar per altres clubs de Madrid, va retornar a Catalunya on va jugar a diferents equips mentre compaginava la pràctica esportiva amb les tasques de delegat federatiu. Finalment, va jugar set temporades al CF Mollet, on va retirar-se per fer-se entrenador.

Edicions locals