La CUP Mollet reclama cribatges massius per frenar la Covid a la ciutat

La formació independentista insta a l'Ajuntament a demanar més recursos a les autoritats sanitàries

Política

| Diputació Barcelona

LA CUP Mollet ha instat a l'Ajuntament a reclamar a les autoritats sanitàries una campanya de cribatge massiu amb tests per detectar els casos positius i els contactes propers a la ciutat. L’assemblea de l’esquerra independentista molletana, ha fet una crida al compromís social de lluita contra la pandèmia per frenar aquesta segona onada.

En aquest sentit, per mitjà d'un comunicat, la CUP Mollet ha qüestionat a través del seu portaveu, Marc Compte, la darrera operació de tests Covid-19 efectuada a Mollet que diu, "va consistir en tan sols 250 proves" i l’ha qualificada de “simple operació de propaganda amb escassa utilitat sanitària”.

Compte ha assenyalat que “si realment volem frenar l’avanç del virus a la nostra ciutat, més que restriccions molt qüestionables, és imprescindible el compromís cívic dels molletans i les molletanes i una campanya de cribatge realment massiva amb milers de tests per poder detectar i confinar, els casos positius i els seus contactes”.

“Per això és imprescindible dotar els serveis d’atenció primària de la ciutat dels recursos humans i tècnics per poder abastar aquest servi sobreafegit a la seva tasca i acabar amb el col·lapse que malgrat el seu fantàstic esforç pateixen els professionals d’aquests serveis a la nostra ciutat”, ha reblat el portaveu cupaire. 

Dubtes sobre les mesures adoptades per la Generalitat

Per altra banda, la CUP Mollet ha mostrat també el seu rebuig “a la crida a la delació efectuada avui pel nou Conseller d’Interior, Miquel Sàmper, perquè són més pròpies d’un règim totalitari que d’un de presumptament democràtic i perquè l’administració no pot derivar als ciutadans l’acompliment de les seves responsabilitats”.

La formació independentista també ha expressat els seus dubtes “sobre l’efectivitat i la manca de base científica d’algunes de les mesures preses pel Govern de la Generalitat, com és el cas del nou tancament d’establiments de restauració, perquè una gran majoria han fet un gran esforç per afrontar la lluita contra la pandèmia i el seu tancament indiscriminat resulta un greuge molt greu quan es mantenen sense restriccions altres serveis molt més massificats com els transports”.

Per a la CUP Mollet, “el tancament de bars i restaurants sense mesures de rescat social deixa a la intempèrie a milers de treballadores directes i indirectes". La formació diu que "calen mesures per a la vegada que contenim els rebrots s’asseguri la vida d’aquells que depenen del petit teixit comercial, com la suspensió del pagament d’hipoteques i lloguers, subministraments, quotes d’autònoms, etc”.

Edicions locals