Mollet i la Llagosta suspenen els mercats ambulants

Els ajuntaments han anunciat que anul·len l'activitat per la grandària dels seus mercats

Economia

La Llagosta, Mollet del Vallès

Els ajuntaments de Mollet i la Llagosta han anunciat que anul·len la celebració dels seus mercats ambulants, dimarts a Mollet i dijous a la Llagosta, durant les dues pròximes setmanes.

En un comunicat, els dos consistoris apunten que "la normativa de la Generalitat de Catalunya publicada al DOGC el passat divendres, impossibilita la instal·lació dels grans mercats de venda no sedentària". Els responsables municipals consideren que no es pot garantir el compliment de les mesures de salut i seguretat Covid-19 "donada la grandària dels mercats de venda no sedentària a Mollet i la Llagosta".

L'alcalde de La Llagosta i diputat de Comerç de la Diputació de Barcelona, Òscar Sierra, recorda que "ara mateix la prioritat és la salut de tothom. Això no impedeix que, davant la nova normativa de la Generalitat de Catalunya, aquesta trobi solucions urgents per pal·liar els danys econòmics per als marxants, els quals no en tenen cap culpa de la situació que vivim", diu Sierra.

El diputat recomana el tancament de mercats de venda no sedentària de gran tamany, on "és impossible garantir les noves mesures de seguretat i salut decretades per la Generalitat de Catalunya", diu Sierra, qui conclou amb un retret a la Generalitat: "El govern català no hauria d'haver traslladat mai aquesta responsabilitat a les alcaldies".

Edicions locals