El toc de queda serà de 22 a 6 h

Els establiments oberts al públic hauran de tancar a les 21 h

Societat

| Generalitat

ACN

El toc de queda a Catalunya serà finalment entre les 22 i les 6 hores, segons ha informat el Govern, que apunta que els establiments oberts al públic hauran de tancar a les 21 hores. El Govern contempla excepcions, especialment per permetre els desplaçaments de tornada a casa. Les comunicarà en roda de premsa a les 18 hores, després de la reunió del Procicat, prevista per a les 16 h.

A més, aquest migdia s'ha reunit el Comitè Executiu de Crisi per a la Covid-19. A les 13 h, el vicepresident amb funcions de president, la consellera portaveu i els titulars d'Interior i Salut s'han reunit amb representants del món local. Abans del Procicat hi haurà una nova reunió del comitè de crisi.

Excepcions a la mobilitat:

▪ Assistència sanitària d'urgència.
▪ Adquisició de productes farmacèutics per raó d'urgència (la més propera al domicili).
▪ Desplaçament per anar i tornar de treballar, amb el corresponent certificat de l'empresa.
▪ Desplaçaments de professionals, i personal voluntari acreditat, per fer serveis essencials, sanitaris i socials.
▪ Cura de persones grans, menors d'edat, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables per motius inajornables (incloent-hi els desplaçaments per necessitats de persones amb trastorns de la conducta, discapacitat o malaltia que requereixin activitat a l'exterior pel seu benestar emocional o de salut amb el corresponent certificat professional).
▪ Actuació urgent davant d'òrgans judicials.
▪ Retorn al lloc de residència habitual en cas de viatge.
▪ Cura d'animals de companyia el temps imprescindible (de les 4.00 a les 6.00 hores de la matinada), amb desplaçament individual proper al domicili.
▪ Altres causes de força major o altra situació de necessitat justificada.
▪ La circulació de vehicles amb origen i destí fora de Catalunya.

Comerços i restauració

Els establiments han de tancar a les nou del vespre, per donar una hora de marge perquè els clients i treballadors tornin a casa. En el cas del servei a domicili, es permet fins a les 10 de la nit però es manté les 9 com a hora límit pels clients que vagin a buscar el menjar a l'establiment.

Activitats culturals

Les activitats culturals es podran allargar fins a les deu de la nit i els assistents tindran temps de tornar a casa fins a les onze de la nit, però hauran de guardar l'entrada per justificar el desplaçament.

Activitats esportives

Les activitats esportives hauran d'acabar a les nou de la nit.

Transport públic

El govern ha explicat que el transport públic no modificarà ni els horaris ni el servei tot i les restriccions de mobilitat nocturna.

Torna el certificat d'autoresponsabilitat

Tota persona que surti durant les hores de confinament nocturn haurà de portar un justificant. El govern manté disponible el "certificat d'autoresponsabilitat" que ja va posar en marxa en el primer estat d'alarma. Protecció Civil recomana portar-lo omplert per facilitar la feina de la policia que vetlli pel toc de queda.

Sancions

Les multes per estar al carrer sense justificació aniran dels 300 als 6.000 euros.

Edicions locals