La Fiscalia demana 2 anys de presó per una veïna i membre de la PAH de Mollet

La molletana està acusada, juntament amb 7 persones més, d'invasió de local públic i de danys

Acció de la PAH el març del 2017 al barri de Sant Andreu de Barcelona
Acció de la PAH el març del 2017 al barri de Sant Andreu de Barcelona | PAH

La Fiscalia demana 2 anys de presó i 900 euros de multa per una veïna i membre de la Plataforma d'Afectats per l'Habitatge (PAH) de Mollet i 7 persones més, per un presumpte delicte d'invasió de local públic i un altre lleu de danys. Els fets haurien tingut lloc el març del 2017, durant una acció de la PAH en una oficina del BBVA al barri de Sant Andreu de Barcelona durant la negociació amb l'entitat bancària de diversos casos d'afectats. El judici està previst pel pròxim dia 9 de novembre a Barcelona.

"Vaig estar a l'acció vora d'una hora, el primer dia a la tarda. Només vaig agafar el micro per donar pas a una classe de samba que començava en aquell moment. Segurament va ser llavors quan em va identificar la policia", explica Ainhoa Lafuente, la molletana imputada en el cas. Segons Lafuente, durant l'acció el 2 i 3 de març del 2017: "Només es va empaperar el banc amb cartells de la PAH i no es va fer malbé res. Era una acció festiva, com tantes altres que fem. Només intentàvem evitar que el banc continués robant a les famílies".

Des de la PAH han emès un comunicat on expliquen que "la negociació es va allargar dos dies durant els quals vam estar al local del BBVA del carrer Torres i Bages amb Joan Torras, vam repartir pamflets, vam posar música al carrer, ens vam reunir amb responsables del BBVA i vam pressionar públicament al banc perquè donés una solució per als casos".

La PAH considera el procés desproporcionat i injust

La Plataforma indica que "massa vegades, fer accions on els pintem la cara públicament és l’única manera d’arribar a acords. Però també massa vegades patim la repressió dels cossos policials, el poder judicial i l’estat quan lluitem per un dret bàsic" i denuncien que "aquest procés judicial i l’acusació són totalment desproporcionades i injustes".

A més a més afirmen que "durant l’acció, el local va seguir obert, la gent entrava i sortia, els caixers van seguir funcionant i no es va produir cap dany ni a l’oficina ni a les treballadores", que durant de la jornada es va afegir "molta gent solidària que veia el caràcter festiu i de justícia social de l’acció" i que "quan ja havíem pactat que marxàvem, els mossos ens van identificar mentre recollíem".

També apunten que "en un primer moment el BBVA ens va denunciar, però després d’una primera vista judicial van decidir retirar-se de l’acusació per falta de proves".

Per tot plegat asseguren: "Ara el procés judicial obert té encara menys sentit, ens trobem que la fiscalia el tira endavant per intentar posar-nos la por al cos, per intentar silenciar-nos i això ens afecta a totes. Però no ho aconseguiran, al contrari, cada vegada som més les persones disposades a lluitar contra qui juga amb les nostres vides, contra qui ens roba i especula amb un dret bàsic".

La PAH conclou el comunicat demanant "adhesions, suport públic i difusió" perquè absolguin les persones acusades que actualment formem part de diferents col·lectius, però també per a "sumar cada dia més forces pel dret a l’habitatge".

 

Edicions locals