La Lliga EBA es reestructurarà, a petició dels clubs catalans

La proposta es va acordar dimarts per unanimitat i la conferència C passaria de tres a cinc grups, amb set equips a cadascun d'ells

Esports

| Xavier Solanas

José Luis Rodríguez Beltrán

La conferència C de la Lliga d'EBA es reestructura de tres a cinc grups. Els equips catalans, que dimarts van reunir-se amb representants de la Federació Catalana de bàsquet, han proposat a la Federació Espanyola de Bàsquet reduir el nombre d'equips per cada grup, que passa a ser de tan sols set equips, amb la idea d'iniciar la competició el 7 i 8 de novembre. La proposta va ser acordada dimarts a la nit i s'espera que en les pròximes hores l'ens federatiu doni el seu vistiplau, atès l'acord per unanimitat dels clubs. 

El grup dels tres equips vallesans -DM Group Mollet, Granollers i Lliçà d'Amunt- passaria a ser el C-4 amb Mataró, Quart, Almozara de Saragossa i Consell de Mallorca. La premissa per aquesta modificació ha estat l'obligatorietat de realitzar proves PCR setmanals abans dels partits. Amb aquesta reestructuració, es passaria d disputar 22 jornades a tan sols 12. Així que l'import pressupostat de les proves PCR seria molt menor pels equips. 

Des de Granollers, s'ha  mostrat satisfets amb aquesta reestructuració. "Es compleixen els dos requisits que volem els clubs: jugar a bàsquet  i que ho fem amb seguretat", diu el tècnic del CB Granollers, Ricard Ventura. El sistema de competició serà un format de dotze jornades de la fase regular, els últims classificats descendiran de categoria i els primers classificats i els tres millors segons, farien una fase d'ascens. "Això vol dir que el marge d'error és molt menor. L'equip que tingui una ratxa negativa, pot veure's sense opcions d'ascens o pel descens", diu Ventura. 

A més el calendari proposat preveu disputar dues jornades i descansar un cap de setmana, durant la fase regular. Això permetrà, si un duel s'ajorna, poder encabir-ho en una de les setmanes de descans. 

Edicions locals