Júlia Marco, un any amb pals a les rodes

La molletana signa una temporada sense competicions després d'assolir el 2019 l'or als World Roller Games

Esports

José Luis Rodríguez Beltrán

Júlia Marco, del Patinatge Artístic Mollet, fa un any que no competeix després d'haver signat el 2019 una de les seves millors campanyes en show petit amb l'or als World Roller Games, de Barcelona, i bronze a l'Europeu d'Itàlia. Pel que fa en individual, més medalles, amb la plata estatal  i catalana. Amb 26 anys, la molletana enfila el tram final de la seva exitosa trajectòria però aquest 2020 s'està veient truncat, sense competicions a la vista, amb més pals a les rodes, que pistes, per la Covid-19. 

El primer estat d'alarma del març va endarrerir les competicions catalanes, estatals i internacionals; en aquest segon, la Federació Catalana de Patinatge ha suspès totes les competicions del calendari català fins al 2021. "Tan sols queda pendent participar en l'estatal de finals de novembre, ara per ara tota una incògnita amb pavellons tancats i sense possibilitat d'entrenar", admet la patinadora Júlia Marco, que explica la incertesa de la situació: "sempre fem classificatoris, amb la territorial, la catalana i després l'estatal i internacional. Si no tenim el campionat català, no sabem quina selecció farà la federació catalana, si potser ja decideix no anar... qui sap".

La patinadora molletana, tota una referent del patinatge artístic, considera que la decisió de l'ens federatiu és correcte "per intentar preparar la temporada 2021". Tot i que amb pavellons tancats, "haurem d'entrenar en aparcaments o pistes descobertes", es lamenta Marco, que explica que el patinatge artístic no està declarat com esport professional i això provoca dificultats per obtenir beques o ajudes per a la seva pràctica, com ara obrir pistes poliesportives. 

Júlia Marco havia decidit el 2019, que el 2020 no participaria en grups i enfocaria la trajectòria en individual. Pel 2021, la molletana vol seguir competint, a l'espera que la situació sanitària ho permeti. 

Edicions locals