L'atleta Álex Sánchez s'entrena enmig del carrer pel tancament de les instal·lacions esportives

El molletà, monitor del CA Parets i Ca n'Arimon, és un dels referents estatals en llançament de javelina

Esports

L'atleta Álex Sánchez s'entrena enmig del carrer pel tancament de les instal·lacions esportives
L'atleta Álex Sánchez s'entrena enmig del carrer pel tancament de les instal·lacions esportives

José Luis Rodríguez Beltrán

L'atleta Álex Sánchez és un dels referents estatals en llançament de javelina, que des d'aquesta setmana s'ha vist obligat a entrenar fora de les instal·lacions esportives. El molletà, per tal de complir amb les restriccions de la Generalitat de Catalunya per evitar la propagació de la Covid-19, ha hagut de fer els seus exercicis amb barres enmig del carrer, concretament al carrer Salvador Espriu, de Mollet, just davant d'un local dels seus pares. 

L'esportista, que és monitor de Ca n'Arimon, ha rebut material del gimnàs molletà i del club on entrena als petits, l'Atletisme Parets. "Sense aquest suport seria impossible aconseguir material per entrenar. No puc perdre ni una setmana d'entrenament perquè em preparo ja per la pròxima temporada", diu el molletà, que aspira al Campionat de Catalunya i Espanya en llançament de javelina: "estic en inferioritat d'oportunitats amb els meus rivals d'altres comunitats autònomes, on poden entrenar. Jo no puc i per fer-ho, m'he de buscar la vida, sigui al carrer o en un aparcament, com faig a Terrassa, també".

El molletà va decidir aleshores entrenar al carrer de Mollet, amb una barra i diferents discos fent aixecament de pes. Ara per ara n'ha obtingut el suport de veïns de l'avinguda. "Sempre hi ha qui em mira i es para. Ho explico i ho entenen", diu Sánchez. Aquesta temporada el molletà va ser campió de Catalunya, subcampió d'Espanya de clubs; subcampió amb Catalunya a l'estatal d'autonomies i va ser quart al Campionat d'Espanya individual.

Demana obrir les pistes municipals 

El molletà admet que ja dijous passat s'esperava aquesta mesura restrictiva, tot i que comenta que s'ho va prendre "malament", però "amb resignació". A més, demana que les pistes municipals d'atletisme de Mollet es puguin obrir "encara que sigui un mínim d'hores a la setmana, o només un dia a la setmana, pels atletes que estem disputant campionats estatals". 

Edicions locals