Fiscalia arxiva la investigació a les residències Santa Rosa i Pedra Serrada per les morts Covid

El ministeri fiscal no ha trobat indicis de delicte en la gestió dels centres gestionats per la Fundació Sanitària Mollet

Societat

Mollet del Vallès, Parets del Vallès

La Fiscalia de Granollers ha arxivat les diligències d’investigació obertes a les residències de Santa Rosa de Mollet i de Pedra Serrada de Parets del Vallès, totes dues gestionades per la Fundació Sanitària Mollet.

La investigació es va obrir a l'abril per la via penal després que es detectessin un alt nombre de defuncions per Covid entre els avis i àvies residents, unes defuncions que, juntament amb la residència les Masies de Mollet, van arribar a superar les 40 morts, segons dades de Salut.

En el cas de Santa Rosa i Pedra Serrada, totes dues públiques, les morts es van concentrar al principi de la pandèmia, i, en total a Parets se'n van registrar 22 i 12 a Mollet, segons les dades reportades per les funeràries sobre defuncions als centres residencials a causa de la Covid o amb simptomatologia probable.

Fiscalia investigava una possible negligència mèdica en relació amb les mesures preses davant la Covid-19 que podrien ser constitutives d'un delicte per homicidi imprudent. Amb tot, després de requerir tota la informació necessària, el ministeri fiscal ha arxivat el cas en no trobar indicis de delicte, com ja va fer al juny amb la residència Les Masies de Mollet, del grup FIATC.
La FSM assegura que durant la investigació "s'ha comptat amb la  màxima col·laboració de les dues residències en tot allò que se’ls ha requerit", asseguren.

Des de la Fundació, es vol agrair la tasca de "tot l'equip de professionals que diàriament vetllen per la salut i benestar de la nostra gent gran. La seva professionalitat però, sobretot, la seva humanitat i dedicació queda palesa en aquests moments especialment complexos que estem vivint", apunten. Per la seva part, el director general de la FSM, Jaume Duran, també ha agraït a les famílies "la confiança que ens dipositen". "Hem viscut moments de gran tristor i tindrem sempre presents en el record a tots els éssers estimats que ens han deixat per culpa de la Covid-19".

L'alcalde de Mollet, Josep Monràs, també ha celebrat l'arxivament de les diligències i ha agraït el "sobreesforç que està fent tot l'equip de les residències". Monràs també ha agraït la feina al doctor Duran per "la seva gestió al capdavant de la FSM, liderant en tot moment els diferents plans de contingència per prestar el millor servei. Agraeixo l'intercanvi d'informació constant i el contacte permanent".

Edicions locals