El Gran Premi de Catalunya de MotoGP se celebrarà del 4 al 6 de juny al Circuit

Dorna, empresa organitzadora del Mundial, així ho ha fet saber amb la publicació del calendari 2021.

Esports

El Circuit de Barcelona-Catalunya celebrarà una edició més del Gran Premi de Catalunya de MotoGP els dies 4, 5 i 6 de juny de 2021. Les dates, però informa Dorna, estan subjectes a l'evolució de la pandèmia i aquest calendari, ara per ara és provisional. 

La FIM, IRTA i Dorna Sports han fet públic el nou calendari del Campionat del Món de MotoGP, en el qual es confirma que el Gran Premi de Catalunya serà també la setena prova del curs vinent esportiu. La caravana mundialista de motociclisme torna a confiar en el traçat català per a disputar una de les proves més consolidades del calendari, i amb la de 2021 el Circuit de Barcelona-Catalunya complirà 30 anys consecutius escrivint part de la història del Mundial de MotoGP.

MotoGP confia en un calendari habitual

Després d'una temporada atípica, la 2020, MotoGP confia a tornar a la normalitat en la seva temporada 2021 i per això ha presentat avui un calendari més 'habitual' per a la següent temporada: sense carreres dobles al mateix circuit i amb traçats al voltant del món, que a la fi és l'esperit d'aquest esport global. 

El Campionat començaria a Qatar el 23 de març, en una cursa nocturna, com sempre ho és en el circuit de Losail. D'aquí el pàdoc partiria cap al continent americà per disputar-hi carreres en Termas Río Hondo i Austin. Un cop acabades, i com marca la tradició, vindria el Gran Premi d'Espanya, que marcaria l'inici de la gira europea el 2 de maig. Quinze dies després hi hauria el GP de França. Després de la carrera a Le Mans vindrien dos 'doblets': Mugello i Catalunya, d'una banda, i Sachsenring i Assen per un altre. El GP de Finlàndia, que seria debutant al Mundial i que encara està pendent d'homologació, s'incorporaria per tancar aquesta primera meitat de la temporada.

Després de l'aturada estiuenca, les tres categories s'enfrontarien en un circuit encara per determinar i després arribaria el GP d'Àustria el 15 d'agost. Gran Bretanya acolliria MotoGP l'últim cap de setmana d'aquest mateix mes, abans del doblet Aragó-Misano. I a l'octubre, la ja clàssica gira asiàtica. A diferència d'altres temporades, on primer es corria a Tailàndia i després es feia el triplet Japó-Austràlia-Malàisia, aquest any hi haurà canvis: seran dos 'doblets', formats per Japó-Tailàndia i Austràlia-Malàisia, separats per un cap de setmana. Per tancar el campionat, MotoGP tornaria a València el 14 de novembre.

Els circuits de Portimão (Portugal), Mandalika (Indonèsia) i Igora (Rússia) estan en la llista de reserva, per si fos necessari incorporar-los.

Edicions locals