Carlos Galera, nou president del Mollet Panthers

El club renova la directiva i es posa com objectiu consolidar el projecte de futbol americà a Mollet

Esports

Carlos Galera, nou president del Mollet Panthers
Carlos Galera, nou president del Mollet Panthers

José Luis Rodríguez Beltrán

Carlos Galera, de 28 anys i veí de Mollet, és el nou president del Mollet Panthers. El molletà, que va ser un dels impulsors i fundadors de l'entitat de futbol americà de Mollet el 2009, assumeix la màxima responsabilitat des de fa unes setmanes rellevant a Nerea Soler. Des del 2018, Galera era vicepresident i ara n'assumeix la presidència amb l'objectiu de seguir creixent el futbol americà a Mollet. La directiva de Carlos Galera està formada pel secretari Sergi Monforte; el tresorer, Ivan Pérez; el vicepresident, Francisco Martínez; i com a vocals, Marc de Rojas i Samuel Álvarez.  

La temporada passada el sènior absolut de futbol americà va quedar al 8è lloc de la Lliga Catalana amb tres victòries i cinc derrotes. "La temporada va acabar de cop, com li va a passar a tothom. Va ser una bona campanya amb tres victòries i vam estar lluitant per entrar en la promoció pel títol", explica el president, que se satisfà del paper de l'equip molletà: "va ser la nostra primera participació en el futbol americà de contacte, hem de continuar per aquesta línia i seguir millorant". El primer equip ara suma una vintena de jugadors, però necessita una desena més per completar una temporada amb garanties. 

Pel que fa a la base, el club voldria formar un equip júnior de contacte amb l'objectiu de nodrir el primer equip i fer una formació prèvia. "Volem fer un equip júnior de contacte, però amb aquesta situació tan complexa és complicat promocionar-nos. Encara no sabem si podrem competir, en cas que es convoquin les competicions de la temporada 2020-2021", adverteix Galera, que adverteix que la flama del futbol americà segueix viva. 

En busca de camp per jugar

El Mollet Panthers la temporada passada va haver de jugar fora de Mollet per no tenir la possibilitat de fer-ho a les instal·lacions municipals de la ciutat. Els partits, que havia de competir com a local, van anar a parar a Vallgorguina i Bigues i Riells.  "La nostra intenció és trobar un camp on poder entrenar i jugar partits. Volem estar a Mollet, però és complicat perquè nosaltres tenim el calendari quan la resta d'entitats ja fa mesos que ho saben. A les pistes d'atletisme entrenem, però no podem jugar partits perquè no compleix amb els requisits. Estem oberts a trobar una solució en altres poblacions, però ara per ara volem intentar seguir a Mollet. Tot i que, ara som l'únic equip vallesà de futbol americà de contacte perquè el Fènix Granollers ja no hi és. Potser això ens obra les portes d'altres ciutats", adverteix Galera, que tot i això admet que la prioritat del club és seguir a Mollet. 

D'entre els camps municipals propicis per la pràctica de futbol americà de contacte podria ser el camp del Germans Gonzalvo o la Zona Sud. "El de la Lourdes el vam mirar, però per mides tampoc es poden disputar partits", diu el president. Això sí, a les pistes d'atletisme el club sí que ha pogut disputar algun partit amb l'equip de base de futbol flag, és a dir, sense contacte, perquè les mides del camp són menors. 

Edicions locals