Els molletans Josep Maria Pou i Aitor Galisteo-Rocher, nominats als Premis Butaca

Tots dos competiran amb Pere Arquillué pel premi a millor actor teatral

Cultura

Josep Maria Pou ('Justícia') i Aitor Galisteo-Rocher ('Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I')
Josep Maria Pou ('Justícia') i Aitor Galisteo-Rocher ('Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I') | May Zircus, Jaume Béjar / La Calòrica

ACN

Els actors molletans Josep Maria Pou i Aitor Galisteo-Rocher han rebut la nominació pels Premis Butaca 2020. Tots dos competiran en la categoria a millor actor teatral conjuntament amb Pere Arquillué. Pou, per l'obra Justícia; Galisteo-Rocher, per Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I; i Arquillué per Jerusalem.

D'altra banda cal destacar que la producció del Teatre Romea –del qual és director artístic el molletà i també nominat Josep Maria Pou–, el Centro Dramático Nacional i el Grec 2019 Jerusalem ha obtingut vuit nominacions als Premis Butaca 20202 i és la favorita de la 26a edició. Millor muntatge teatral, millor direcció (Julio Manrique), millor actor (Pere Arquillué) i millor actor de repartiment (Marc Rodríguez) són les principals categories a què opta l'obra.

La majoria de nominacions les acaparen Jerusalem i cinc obres més: Europa Bull (set nominacions), La Rambla de les floristes (set), La tienda de los horrores (set), Infanticida' (sis) i Justícia (cinc). Hi ha, no obstant això, una vintena llarga més d'espectacles de la temporada passada que han estat nominats en alguna categoria.

Cartell de l'edició dels Premis Butaca 2020

Tot i que la temporada teatral 2019-2020 va quedar interrompuda a principis de març per l'esclat de la pandèmia del coronavirus, els Premis Butaca han optat per mantenir els guardons, i aquest dimarts han fet pública la llista dels nominats. Els premis, que l'any passat es van traslladar al juny, tornen a endarrerir-se, enguany per la crisi sanitària. La votació popular a través del web dels premis es pot fer des d'aquest dimarts i fins al 9 de desembre, i la cerimònia de lliurament es farà finalment sense públic el 15 de desembre des del Teatre de Premià i serà retransmesa a les deu de la nit en línia i a través dels canals de la Xarxa de Televisions Locals.

Edicions locals