El patinatge artístic, territori de noies

Júlia Marco, referent molletana i internacional amb la medalla d'or als World Roller Games

Esports

José Luis Rodríguez Beltrán

Llums, música i coreografies espectaculars. El Festival de Nadal del Club Patinatge Artístic de Mollet és un dels esdeveniments esportius anuals més rellevants de la ciutat. El Club de Patinatge Artístic Mollet celebra any rere any el festival amb les seves patinadores i convida a clubs d'altres llocs de Catalunya.

El Festival de Nadal és la representació del múscul femení del patinatge artístic. De fet, el CPA suma aquest curs una setantena de patinadores, amb uns pocs nois. Fa cinc anys, hi havia una cinquantena de patinadores. "Hem hagut d'obrir llista d'espera. No podem assumir tota la demanada perquè el pavelló és compartit", diu Júlia Marco, una de les monitores i referent per a les petites: "La bona situació del patinatge és fruit del treball del club i d'algunes patinadores, que com jo, hem portat el nom del club a campionats catalans, estatals i internacionals".

A banda del patinatge artístic del CPA, la ciutat compta també amb la secció de l'Escola Sant Gervasi, que no competeix però suma un centenar de patinadores i uns deu nois. "És una de les seccions que més noies té, la xifra sol ser similar d'uns anys a d'altres", diu Agus Olivera, coordinador de l'escola.

Júlia Marco, referent

Júlia Marco és l'esportista femenina que més anys suma com a referent en la seva disciplina. Des de fa una dècada, Marco ha assolit èxits catalans, estatals i internacionals. La temporada 2019 va ser la seva millor campanya, amb la participació als World Roller Games, de Barcelona. La molletana, en show petit, va guanyar l'or del Mundial a Barcelona i un bronze a l'Europeu d'Itàlia. Pel que fa a l'individual, més medalles, amb la plata estatal i catalana, i 6a posició en un campionat internacional.

Llegeix el reportatge de l'esport femení: L'esport femení per equips està a l'alça

 

Edicions locals