L'atletisme femení demana pas
En la Cursa Popular de Sant Vicenç es van apuntar més dones que homes en 5km
La velocista Carmen Sánchez i la marxadora Bea Cantero són dues de les atleteles molletanes, que en els últims anys centren l'atenció en campionats catalans i estatals. Sánchez és una de les millors velocistes estatals, i el 2018 es va penjar un bronze en els Jocs del Mediterrani; mentre que Cantero és una figura emergent, que va guanyar el català a l'octubre i va ser cinquena al gener a l'estatal.
Fins arribar al màxim nivell, totes dues han passat per les pistes molletanes d'atletisme, on el Club Atlètic Mollet és una factoria d'atletes. El club treballa l'atletisme femení amb la mateixa intensitat que el masculí. En la secció d'escola, fins a 13 anys, hi ha 110 infants, el 40% de les quals són noies. "Oscil·la segons la temporada, però crec que anem al 50%. Hi haurà campanyes que pujaran les noies i d'altres els nois", admet el director esportiu del club, Rogelio Vega, que creu que en els propers anys, la presència de la dona seguirà en augment en categories més altes de formació. Fins i tot, admet Vega que dins les seccions del club, a la de llançament hi ha més noies, que nois. "Hi ha 18 atletes, el 60% són noies. Tenim també un grup de manteniment, on tot són mares", explica Vega, que cada temporada veu més implicació de les dones en el club molletà.
La Cursa Popular Sant Vicenç, més noies que nois
L'edició del 2020 de la Cursa Popular de Sant Vicenç, que organitza el Club Atlètic Mollet, va comptar, per primer cop, amb més dones participants, que no pas homes en la prova atlètica de 5 km. Concretament van haver-hi 102 fèmines, mentre que nois van ser 94. En 10 km, va ser tot el contrari, amb 624 homes i 160 dones.
Llegeix el reportatge: L'esport femení per equips està a l'alça