Mollet en Comú reclama la recuperació de la freqüència de pas dels trens de la R3

La formació ha posat en marxa una campanya sota l'eslògan 'Ens fan anar com sardines'

Societat

Mollet en Comú reclama la recuperació de la freqüència de pas dels trens de la R3
Mollet en Comú reclama la recuperació de la freqüència de pas dels trens de la R3

Mollet en Comú engega una campanya contra les retallades en el transport públic, que sota l'eslògan Ens fan anar com sardines, reclama la recuperació de la freqüència de pas dels trens de la R3, que es van suprimir fa unes setmanes.

En concret, al setembre, Renfe i el Departament de Territori i Sostenibilitat van decidir retirar sis trens de la línia R3 que cobrien la ruta entre l'Hospitalet i Granollers-Canovelles. Aquest fet ha provocat una disminució de la freqüència de pas de trens per l'estació de Mollet-Santa Rosa i per tant un "notori empitjorament en la qualitat del servei", diuen des de Mollet en Comú. "Passen menys trens, amb més temps d'espera i els trens van plens a vessar", asseguren. 

Aquesta mesura, que la Generalitat atribueix a unes obres al túnel entre Sants i La Sagrera, ha provocat les queixes dels usuaris, especialment per la impossibilitat de mantenir les mínimes distàncies de seguretat.

Mollet en Comú se suma a les veus que han mostrat el seu rebuig a aquesta retallada, entre les quals l'Ajuntament de Mollet, amb una campanya gràfica que vol "denunciar contundentment aquesta agressió al transport públic".

Per a Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú, "el transport públic és una necessitat prioritària, especialment davant la crisi sanitària i econòmica que vivim, les administracions haurien de tenir un compromís total amb el seu bon funcionament dedicant els recursos necessaris per a la seva millora". Específicament en el cas de l'R3 apunta: "Fa molt temps que anem denunciant com aquesta línia està abandonada i va perdent qualitat. Fa anys que reclamem desdoblament i soterrament, per contra el que ens trobem és que empitjora. Sembla com si la volguessin desmantellar i això ens sembla intolerable des de l'òptica de la millora dels serveis públics"

Mollet en Comú vol refermar el seu compromís amb els serveis públics i específicament amb el transport públic que "és imprescindible per facilitar la mobilitat de tothom, vertebrar el territori i lluitar contra la degradació del medi ambient i el canvi climàtic que provoca l'hegemonia del transport privat", conclouen.

Edicions locals