Renfe farà millores a l'estació Mollet-Sant Fost prèvies al projecte integral de reforma encara per licitar

Les obres començaran la setmana que ve i tindran un cost de 370.190,33 euros (sense IVA)

Societat

| Àlex Recolons / ACN

Mollet del Vallès

A l'espera encara que Renfe liciti de nou el projecte de reforma integral de l'estació Mollet-Sant Fost, que s'arrossega fa anys, l'operador ha anunciat que la setmana vinent començarà un seguit de millores a les instal·lacions, amb la millora a l’andana principal, entre altres actuacions.

Renfe iniciarà al llarg de la setmana vinent un seguit d’actuacions a l’estació consistents en l'elevació i l’allargament de l'andana principal fins als 200 metres.

A més, s’executarà una reordenació de l’entrada principal de l’edifici per millorar l’accessibilitat del conjunt que anirà acompanyada d’actuacions a l’enllumenat de l’estació amb la instal·lació de sistema LED i als espais tècnics interiors. Hi haurà també una reordenació d'encaminaments al vestíbul i les andanes.

Aquestes actuacions de millora compten amb un pressupost de 370.190,33 euros (sense IVA) i estan previstes que tinguin un termini d’execució de cinc mesos.

A l'espera de la reforma integral

Aquesta és una actuació prèvia al projecte integral de millora de l’accessibilitat de l’estació, una històrica reivindicació de l’Ajuntament de Mollet, que està aturat fa anys. 

Al març de 2017, Renfe adjudicava a l'empresa COMSA SA les obres de reforma però, malgrat fins i tot tècnics d'Adif executaven alguns dels treballs previs a l'obra, la reforma es va aturar. El motiu de la paralització va ser la impugnació que l’empresa adjudicatària va fer del projecte de l’obra en considerar que el projecte de reforma i millora d’accessibilitat de l’estació no estava ben resolt i que algunes partides no eren correctes. Finalment, COMSA es va retirar.

A finals de 2018 Renfe iniciava la redacció del nou projecte executiu, que, segons avança l'Ajuntament, està previst licitar durant el primer semestre de 2021. Aquest projecte inclou la renovació i modernització del vestíbul; la construcció d’un pas inferior amb ascensors a ambdues andanes; el recrescut d’andanes i prolongació fins a 200 metres, el que possibilitarà l’accés al tren des de l’andana; la substitució de la il·luminació existent a les andanes; la urbanització d’accessos, i la instal·lació de noves marquesines que cobreixin l’accés als ascensors i les escales. En conjunt, l’actuació també comportarà la renovació i modernització de l’edifici de l’estació.

Josep Monràs, alcalde de Mollet del Vallès, ha celebrat que es comencin a fer millores en l'accessibilitat que considera "del tot necessàries" i destaca la propera licitació del projecte integral de reforma que hauria de suposar "l’increment de la seguretat, una reivindicació històrica de la ciutat a la qual no hem renunciat mai”.

Edicions locals