Mollet en Comú demana al govern local la creació d'una unitat antidesnonaments

La formació treballa un seguit de propostes als pressupostos per crear un "escut social" per a la població afectada per la crisi Covid

Política

Mollet en Comú demana al govern local la creació d'una unitat antidesnonaments
Mollet en Comú demana al govern local la creació d'una unitat antidesnonaments

Mollet en Comú demanarà al govern municipal la creació d'una unitat antidesnonaments gestionada per l'Ajuntament. Aquesta és una de les propostes que fan els comuns per als pressupostos municipals de l'any vinent, uns pressupostos que actualment s'estan treballant.

A banda d'aquesta unitat, la formació demanarà al govern municipal altres mesures com ara un fons de garantia per evitar el tall de subministraments i a la vegada mesures d’estímul econòmic per protegir l’activitat comercial i l’ocupació.

Des de Mollet en Comú consideren que les conseqüències de l'emergència sanitària i la crisi social i econòmica associada puguin esdevenir "un autèntic tsunami d'emergències econòmiques i drames personals i socials".

És per això que el Grup Municipal de Mollet en Comú, la seva executiva i el conjunt de militància i inscrits estan treballant en un seguit de propostes per als pressupostos municipals en la mateixa línia de les propostes d'emergència que es van proposar al govern municipal a l'inici del confinament.

Per a Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú, "Han d'haver-hi dos nivells d'actuació: el primer és el de resistència a l'emergència, cal un "escut social" per tal que ningú perdi la llar, pateixi un tall de subministraments, es quedi sense res a la nevera o hagi de tancar el seu negoci o perdre la seva feina. A un segon nivell, l'Ajuntament ha d'injectar recursos a la societat per tal d'estimular l'economia i generar activitat econòmica i comercial i, per tant, ocupació"

Tot i que el document definitiu de propostes s'està acabant d'enllestir i serà presentat al govern municipal pròximament ja emergeixen idees com ara la creació a Mollet d'una "unitat antidesnonaments" que lluiti específicament contra aquest drama o la creació d'un fons de garantia econòmic per evitar els talls de subministraments a les famílies més vulnerables o l'increment de partides destinades al Banc d'Aliments, el Servei d'Assistència Domiciliària o el suport a les famílies, a la gent gran i als infants.

En la part de la reactivació econòmica, Mollet en Comú proposa la creació de plans d'ocupació, el suport específic al teixit comercial afectat per la pandèmia amb línies d'ajuda de diferents tipus o l'enfortiment d'EMFO per tal que sigui un recurs d'assessorament integral a pimes de la ciutat per tal d'evitar tancaments de negocis actius i la generació de nous a partir de la detecció de noves necessitats.

Per últim, Marina Escribano destaca: "Sabem que han de ser uns pressupostos excepcionals per a una situació excepcional. En aquest context, tal com van fer al confinament, entenem que el paper de l'oposició ha de ser d'exigència però també d'unitat i col·laboració. Estem convençuts de què ara mateix compartim amb el govern de la ciutat la idea que ningú quedi enrere i que cal posar per sobre de tot la justícia social"

Edicions locals