Salut farà un cribratge massiu a la població de Mollet la setmana que ve

Les proves es faran a l'Espai Sant Jordi i al cívic de Can Pantiquet

Societat

Salut farà un cribratge massiu a la població de Mollet la setmana que ve
Salut farà un cribratge massiu a la població de Mollet la setmana que ve

Salut realitzarà un cribratge massiu a la població de Mollet per controlar la propagació del virus a la ciutat. Es faran PCR a persones asimptomàtiques de més de 16 anys. L’actuació preventiva es farà a partir de dilluns 23 de novembre.

El Departament de Salut ha establert una estratègia conjunta en la lluita contra la COVID-19, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mollet del Vallès, l’Institut Català de la Salut i el Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès, basada en la intervenció comunitària per poder controlar amb rapidesa la transmissió del virus.

El cribatge massiu es farà del 23 al 28 de novembre en dos punts: l’Espai Sant Jordi ( Av. de Caldes de Montbui, 9) i el Centre Cívic de Can Pantiquet (C. de Can Flequer, 25). Està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària.

Els locals estaran oberts de dilluns a dissabte, de les 9 h a les 14 h i de les 15 h a les 19 h per a la realització de PCR. Per tal d’intentar fer el procés més àgil i evitar al màxim possible les cues, la població serà distribuïda entre l’Espai Sant Jordi i el Centre Cívic Can Pantiquet, en funció del barri on visquin. És important que tothom porti la targeta sanitària per facilitar els tràmits. La prova és gratuïta i voluntària.

Salut comunicarà els resultats

L’objectiu és detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes persones no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Les proves per a la detecció de la COVID-19 a les persones amb símptomes es continuen fent, com fins ara, als centres d’atenció primària.

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, valora “l’Ajutnament de Mollet sempre ha ofert la máxima col·laboració amb totes les insitucions per fer front a la Covid-19 en benefici de tota la ciutadania. Entre totes i tots hem de frenar la seva expansió, quan abans millor, pel bé de tothom”.

Edicions locals