Centenars de molletans ja han participat en el primer dia de cribratge massiu a la ciutat

L'Espai Sant Jordi i el centre cívic de Can Pantiquet han acollit el veïnat que hi pot anar sense cita prèvia

Societat

Centenars de molletans ja han participat en el primer dia de cribratge massiu a la ciutat
Centenars de molletans ja han participat en el primer dia de cribratge massiu a la ciutat

Mollet del Vallès

Centenars de molletans s'han realitzat ja les proves PCR en el marc del cribratge massiu que el Departament de Salut, amb la col·laboració de l'Ajuntament, ha posat en marxa aquest dilluns a la ciutat i que s'allargarà fins al dia 28.

En alguns moments, l’Espai Sant Jordi i al Centre Cívic de Can Pantiquet han registrat cues a l'entrada dels veïns i veïnes majors de 16 anys asimptomàtics que es podien fer la prova PCR. L'objectiu del cribratge és conèixer la situació real de la Covid-19 a la ciutat i detectar casos positius que, sense saber-ho, estan propagant el virus. Les proves són gratuïtes, no cal cita prèvia i Salut informarà dels resultats per mitjà d'un SMS.

En el cas de l'Espai Sant Jordi, una de les sales continua atenent les persones que són contactes estrets i que s'ha de fer la PCR –una mesura que ja es va posar en marxa fa uns dies per descongestionar els ambulatoris– i el nou espai per al cribratge massiu. En aquest cas les persones es poden apropar a l'equipament i amb la seva targeta sanitària o document d'identitat són ateses per sanitaris que els efectuen la prova al moment.

El cribratge ha estat un dels temes que s'ha tractat a la reunió de seguiment de la Covid a la ciutat, que un dilluns més ha presidit l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs. Tot i que les dades continuen baixant, l'Ajuntament segueix fent una crida a la responsabilitat dels molletans i les molletanes i a complir les mesures establertes per evitar la propagació del virus.

88 ingressats per Covid

La darrera setmana s’han registrat 84 nous casos de Covid-19 a la ciutat i l’índex de rebrot se situa a 364. Pel que fa les hospitalitzacions, en aquests moments hi ha 88 persones ingressades: 54 a l'Hospital de Mollet i 34 a l’Hospital Sociosanitari.

Pel que fa al confinament escolar, s’han reduït el nombre de grups aïllats, que actualment se situa en 13.

En referència al compliment de les normes establertes, durant aquest cap de setmana la Policia Municipal ha continuat realitzant els controls de pas d'entrada i sortida al municipi i el control de la limitació a la mobilitat nocturna. S'han interposat unes 20 denúncies per incompliment, tot i que en general el compliment i la resposta ciutadana és molt alta. Igualment han planificat i començat a treballar en el control de les noves mesures referents als bars i restaurants, sobretot en el compliment d’horaris i aforaments.

Edicions locals