[VÍDEO] La PAH i Mollet Feminista denuncien la 'violència immobiliària' que pateixen les dones

Els dos col·lectius han engegat una campanya per visibilitzar la vulnerabilitat de la dona pel que fa a l'exclosió residencial

Societat

[VÍDEO] La PAH i Mollet Feminista denuncien la 'violència immobiliària' que pateixen les dones
[VÍDEO] La PAH i Mollet Feminista denuncien la 'violència immobiliària' que pateixen les dones

El col·lectiu Mollet Feminista i la PAH Mollet han forjat una aliança per denunciar la invisibilització de la violència immobiliària que pateixen principalment les dones.

"La realitat és que a l'assemblea de la PAH Mollet més del 50% de les famílies són migrades i moltes monomarentals, un fet que les fa ser molt més vulnerables davant el sistema", explica Ana Mejías, de la PAH. Segons el moviment, les causes d'aquesta feminització responen a una situació de desigualtat en diferents àmbits de la vida quotidiana, tots ells interrelacionats: bretxa salarial, precarització de les feines d’atenció a les persones feminitzades, les jornades parcials amb sous precaris per conciliació familiar, sobrecàrrega de feines domèstiques, etc.

Així, els dos moviments s'han trobat aquest 25-N davant dels jutjats de Mollet en una acció per donar a conèixer aquesta realitat. "Les violències que patim les dones són estructurals, també a nivell judicial", explica Laura Villar, de Mollet Feminista, qui acusa el sistema judicial de ser  "còmplice i executor de les violències que patim com a dones, també en l'àmbit de l'habitatge", deia. "Els jutges no tenen en compte el risc d'exclusió residencial que tenen les dones a l'hora d'aturar un desnonament, la llei de gènere no s'aplica com s'hauria d'aplicar... els jutjats són els que tenen el poder per protegir-nos i no ho estan fent", opina Mejías.

 

 

En el marc de la campanya, Mollet Feminista i la PAH Mollet han enregistrat un vídeo, que han compartit a les xarxes socials, per denunciar la violència immobiliària que pateixen les dones, com una baula més de les moltes violències de què són víctimes.

Edicions locals