La PAH reclama a l'Ajuntament de Mollet una solució per no deixar al carrer una família amb 5 fills

El desnonament, que es va aconseguir ajornar el mes passat, està previst pel dia 9 de desembre

Societat

La PAH reclama a l'Ajuntament de Mollet una solució per no deixar al carrer a una família amb 5 fills
La PAH reclama a l'Ajuntament de Mollet una solució per no deixar al carrer a una família amb 5 fills

Mig centenar de persones, convocades per la Plataforma d'Afectats per l'Habitatge (PAH) de Mollet Baix Vallès s'han concentrat de nou aquest matí davant l'Ajuntament de Mollet per demanar el reallotjament d'una família molletana, amb cinc fills, un d'ells amb una discapacitat del 50%, que està a punt de ser desallotjada del domicili on resideix.

"El cas que denunciem avui no és nou, ja el vam fer públic el 30 d’octubre, aconseguint suspendre el desnonament un mes, el temps estimat per l’Ajuntament per a aconseguir una solució i que aquesta família es quedi al carrer", expliquen des de la PAH que porten  exigint aquesta suspensió de desnonaments des del mes de març.

Segons la plataforma, el desnonament d'aquesta família està previst pel dia 9 de desembre i "si en els pròxims dies no apareix una solució, acabaran al carrer", denuncien des de la PAH.

Des de la Plataforma d'Afectats per l'Habitatge assenyalen que no es tracta d'un desnonament per impagament:"Estem davant una situació insòlita, ja que Nadila mai va deixar de pagar el seu lloguer, fins i tot després de notificar-li la no renovació del contracte perquè la propietat necessita l’habitatge".

La Nadila i el seu marit diuen no entendre la situació i els angoixa pensar que els seus fills poden acabar vivint al carrer: "No entenc què pensen aquesta gent per enviar els meus cinc fills al carrer. No ho puc permetre. Hem pagat el lloguer sempre, però encara no hem pogut trobar cap pis".

Segons la PAH: "Parlem d’una família de vulneració demostrable i demostrada, que entra sense cap mena de dubtes en els barems de la llei 24/2015, per a poder accedir a un lloguer social i que l’Administració li garanteixi un reallotjament digne, que òbviament donada la situació de discapacitat no passa per una pensió o habitació d’hotel. Però una vegada més l’actitud dels serveis socials, es debat entre la incompetència i el racisme institucional".

Sense accés a la taula d'emergència

La Plataforma assegura que en aquest cas la situació "ratlla el denunciable, ja que a la Nadila se li ha negat durant 3 anys l’accés a la taula d’emergència". Una decisió administrativa, diuen: "totalment injustificada, tant per part de l’Ajuntament com de la Generalitat, com administracions responsables d’això".

"És insostenible que les regidores, Mercè Pérez per serveis socials i Núria Muñoz per habitatge, demostrin un desconeixement total de la realitat situació de les famílies que acudeixen a l’Ajuntament a la recerca d’ajuda. I això només és el sostre de problema que comença en les oficines de serveis socials", denuncien des de la PAH. 

"No n’hi ha prou amb dir que aquest consistori té un compromís per a no deixar a ningú al carrer. Els compromisos estan per a complir-los i fer-ho en un temps prudencial per a minimitzar els danys psíquics que provoca veure’s al carrer", conclouen.

Per tot plegat, demanen el reallotjament i un lloguer social per a la família.

 

Edicions locals