Manolo Moya s'estrena amb èxit amb l'AE Penya Esplugues

L'entrenador molletà dirigeix l'equip femení de futbol sala referent a Catalunya

Esports

Manolo Moya s'estrena amb èxit amb l'AE Penya Esplugues
Manolo Moya s'estrena amb èxit amb l'AE Penya Esplugues

José Luis Rodríguez Beltrán

El molletà Manolo Moya dirigeix amb èxit el primer tram de l'AE Penya Esplugues femení a la Primera Divisió, que és la màxima categoria espanyola. L'entrenador s'ha estrenat aquest curs en un exigent projecte del club del Baix Llobregat, que pretén consolidar i seguir fent créixer el club en l'àmbit estatal. De fet, des de fa unes temporades ja són la referència en l'elit catalana. 

El molletà va aterrar al club català en ple confinament i des d'aleshores ha estat treballant en l'objectiu de la temporada 2020-2021: salvar la categoria. Aquest curs la Primera Divisió s'ha estructurat en dos subgrups de nou equips. La temporada es divideix en dues fases: la regular, que classifica els quatre primers per fer la promoció pel títol i la resta, en una fase per no baixar. "L'objectiu que tenim és sumar el màxim de punts en la primera fase, perquè tots aquests després s'arrosseguen a la segona. Si som quartes, perfecte; però si som cinquenes, hem de passar a la fase de permanència amb el màxim de punts per evitar descendir", admet el tècnic Manolo Moya, que després de cinc jornades disputades suma tres victòries i dues derrotes: "les tres victòries primeres van ser contra equips, podríem dir, de la nostra lliga. Pel que fa a les derrotes, van ser contra aspirants al títol, com és l'Atlético Navalcarnero i Roldán". 

Després de cinc jornades, l'AE Penya Esplugues, de Moya,  ocupa el 4t lloc amb nou punts,   seguit de tres equips amb sis punts, Leganés, Ourense i Viaxes Amarelles. 

Experiència amb un equip femení

Manolo Moya afronta el repte del projecte femení amb molta il·lusió. Després d'uns anys dirigint equips masculins de primer ordre a França, ara tñe l'encàrrec d'enfortir la Penya Esplugues. "No hi ha gaire diferència entre un equip femení o masculí perquè són igual d'intensos i tenen ganes de treballar, potser una mica més les noies", diu Moya, que sí que ha notat que els grups femenins "pregunten més, volen saber per què faig això o allò altre. Està molt bé". 

El pròxim partit de l'AE Penya Esplugues serà el cap de setmana a casa contra el Leganés. 

 

Edicions locals