La Cursa Popular Sant Vicenç 2021 serà virtual

Es descarta la prova presencial i ara s'estudia la fórmula virtual entre Ajuntament i Club Atlètic Mollet

Esports

La Cursa Popular Sant Vicenç 2021 serà virtual
La Cursa Popular Sant Vicenç 2021 serà virtual | A. Martínez / CA Mollet

José Luis Rodríguez Beltrán

La Cursa Popular Sant Vicenç, de Mollet, serà virtual el 2021. La prova, que organitza l'Ajuntament de Mollet i el Club Atlètic Mollet, no es podrà realitzar físicament a causa de la situació sanitària per la Covid-19. L'administració local i el club estudien la fórmula per adaptar un dels esdeveniments esportius més importants de la ciutat, en un nou format virtual, com fa unes setmanes va fer la Marató de Barcelona o la Cursa de la Mercè.   

"Tant el club com nosaltres, veiem que la cursa físicament no es podrà desenvolupar, que parlem de finals de gener, però tenint en compte les festes de Nadal i Reis, és un risc innecessari fer-la", admet l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, que afegeix que ara la prioritat és la gestió sanitària de la pandèmia: "en primer lloc, cal dir que no es fa presencial per una raó sanitària; en segon lloc, hi ha tota una logística, unes infraestructures i una preparació, que ara és molt més complicat". 

La intenció de l'Ajuntament i el club és celebrar una cursa virtual a finals del gener, encara per concretar la data. "Estem estudiant la possibilitat que sigui una cursa virtual. Ja hem vist altres experiències, però volem que continuï sent una cursa popular, amb les diverses opcions que es pot desenvolupar virtualment", diu Monràs, que voldria enllestir el projecte virtual abans de les festes de Nadal. "La intenció és seguir oferint salut al calendari esportiu de la ciutat, encara que aquest sigui amb una cursa virtual, que podrà fer qualsevol persona", afegeix l'alcalde. 

La Cursa Popular Sant Vicenç celebrarà el 2021 l'edició 21a i el 10è memorial Jordi Solé Tura. Els darrers anys, la prova oferia les distàncies de 5 i 10 km, amb prop d'un miler de participants entre tots dos recorreguts. "El club donarà suport a la cursa virtual perquè aquesta no es deixi de fer. La prioritat sempre ha estat fer-la presencial, però la situació actual és la que és. Si ara toca fer-la virtual, és el que s'ha de fer", admet el director tècnic del Club Atlètic Mollet, Rogelio Vega.

Durant les pròximes setmanes, Ajuntament i club intensificaran reunions per estudiar la millor opció virtual per celebrar una Cursa Popular Sant Vicenç, del tot diferent. 

Edicions locals