Mollet Impulsa ha abonat un 75% dels diners als creditors de la Vinyota

Des del 2015 s'han pagat 8,4 milions d'euros per les indemnitzacions als propietaris expropiats

Societat

Mollet del VallèsLaura Ortiz

L'empresa municipal Mollet Impulsa, que gestiona el patrimoni municipal de sòl i habitatge, ja ha pagat gairebé un 75% dels diners que ha d'abonar per les expropiacions dels terrenys del barri de la Vinyota.

En concret, segons fonts de l'Ajuntament, l'empresa municipal ha abonat  8.369.806,25€ als creditors que es van acollir al conveni acordat dins el procés concursal que va patir l'empresa per fer front a la sentència del Tribunal Suprem. Les resolucions judicials, que des de l'Ajuntament de Mollet sempre s'han considerat "injustes" condemnaven el Consistori a pagar uns 22 milions d'euros als propietaris que van ser expropiats, un import 10 vegades major de l’estimació inicial del preu de l'expropiació que es va fer el 1995.

Finalment, i gràcies a un acord amb la major part dels propietaris creditors, l'Ajuntament aconseguia reduir l'import amb una quitança del 37,5%, que situava el deute amb els expropiats en uns 12 milions d'euros, que s'havien de pagar en 7 anys, més 2 milions més d'interessos, que es pagaran en els 7 anys següents. Segons la regidora d'Hisenda, Mireia Dionisio, l'empresa "està fent front als pagaments i a més amb un any avançat respecte al que estava previst en el conveni", assegura.

Venda de propietats

Segons les últimes dades publicades en el Portal de Transparència de l'Ajuntament de Mollet, el 2018, el patrimoni de Mollet Impulsa estava integrat per una desena de finques i terrenys, dels quals, els més grans en superfície eren una finca de 9.000 metres quadrats al Calderí i una altra d'uns 4.500 al carrer de la Indústria. Des que es va signar el conveni amb els creditors, Mollet Impulsa ha venut cinc propietats si es compara amb el patrimoni publicat corresponent al 2015. En concret són tres finques al polígon de La Farinera, una de les quals es va vendre a FIATC per uns 3 milions d'euros per a la construcció d'una residència de gent gran, i dues finques més a la Vinyota, per a la construcció de pisos de protecció.

Operació comptable

D'altra banda, l'Ajuntament farà un traspàs d'uns 475.000 euros a Mollet Impulsa perquè l'ens pugui tancar l'exercici en positiu. Segons Dionisio el traspàs respon a una qüestió "merament comptable". "Mollet Impulsa està molt bé a nivell de tresoreria", assegurava la regidora.

Aquesta injecció a Mollet Impulsa és la part més important de la modificació de crèdit de gairebé 1,1 milions d'euros que el ple municipal de dilluns aprovava per reforçar partides ja existents al pressupost però que en la majoria de casos no han estat suficients a causa de la coronacrisi. En concret, les partides que se suplementaran seran, entre altres, la del servei de bus urbà per cobrir el dèficit provocat per la davallada d'usuaris patida enguany; per a beques, i per a una altra empresa municipal, Mercamollet, amb què es vol reforçar la campanya de Nadal i afrontar les despeses extres que la Covid ha generat en el mercat dels dimarts.

El punt s'aprovava al ple amb les abstencions dels grups municipals d'Ara Mollet ERC MES i Mollet en Comú, que mostraven la seva preocupació pels diners aportats a Mollet Impulsa, i que, segons totes dues formacions, aniran en detriment d'actuacions que es deixaran de fer a la ciutat.

Edicions locals